SVU situatie
SVU situatie in het weiland

Vliegtuigje spotten
in het weiland


Maandag 14 juli 2008

N55ZE
De Red Bull air race jongens zijn al gearriveerd
naar de plaatjes
Kijk ook even naar de plaatjes van Bart, het zijn er maar een paar....


Vandaag 14 juli afgesproken met een collega van mijn buurman. Even een lokaaltje over de Botlek, Spijkenisse en even bij Lekkerkerk langs omdat daar sinds zaterdag een van onze Robin diesels in het weiland staat.
Zoals reeds uitgebreid in de krant gemeld werd een oefening realiteit. Deze keer was er de pech dat er een verborgen greppeltje zat die het neauswiel en de propeller zichtbare schade toediende. De niet zichtbare schade zit verder onder de motorkap en mogelijk in de structuur van het vliegtuig. Kortom die zien we niet snel meer in de lucht. Voornaamste is echter dat iedereen gezond en wel kon uitstappen.
Zo dat was het hete nioeuws. onze vlucht ging in de Piper, PH-VSY een goed beestje met vertrouwde technologie, dwz alles met de hand bedienen, geen computer die de motor aanstuurt.
Mijn passagiers waren vol verwachting en hadden er erg veel zin in. Nadat we alle voorbereidingen uitgebreid gedaan hadden inclusief het tanken, konden we tegen twee de lucht in, nadat we best lang hadden moeten wachten op allerlei verkeer dat binnekwam en wegging. Onder andere de jingens van de Air Bull race in hun ppiep kleine kistjes. Een prachtig gezicht. Op het veld was bij Kilo het hele Air Bull circus opgebouwd inclusief een heuse controle toren.
Nadat we in de lucht zaten viel meteen op dat het zicht formidabel was. Het komt niet vaak voor dat het zo helder is. We genoten ervan. Na de Hotel departure, was het bootjes kijken geblazen, eerst even de Stena line, maar daarna het echte target, de P&O boten.
Het hele arsenaal werd afgewerkt, Oostvoorne, Rockanje, en Hellevoetsluis. Dan naar Spijkenisse om net in de CTR wat orbits te maken, uiteraard met goedvinden van de Toren. Huis en werk werden zo gevonden , het was echt genieten.
Daarna dan onderlangs de CTR via Dordrecht naar Lekkerkerk en daar hadden we onze kleine Robin snel gevonden.
Men was al met man en macht bezig de Robin te demonteren om hem zo te kunnen transporteren naar de werkplaats. Dan maar eens kijken wat precies de oorzaak was van de onverwachte motorstoring die geinitieerd werd door het uitvallen van beide computers. Dan is het een groot voordeel als je boven het laagvlieggebied zit waar doorgaans de noodlandingen (zakken tot 100 voet) worden geoefend. Veldjes genoeg dus.
Na dat alles bewonderd te hebben ging het over de Lek terug naar Rotterdam, de riviervolgend naar de Euromast, en daarna via Papa terug op baan 24 voor de landing. Zie het kaartje met de hele trip

helder
je kunt echt ver kijken
passengers
Happy passengers

vsy
good old Piper

derde pet
Zo helder zo je het niet vaak


Home