hlr
deze Robin ziet er nog puntgaaf uit
en dat houden we graag zo.

Met de PH-HLR

naar Teuge

tuinhuisjes kijken19 September 2007
teuge circuit 19 ept 08
Het mooiste teuge circuit dat ik gevlogen heb tot nu toe.

Het tuinhuisje / schuurtje moet vervangen worden. Je kent ze wel de houten blokhutten, en die van mij is nu aan het eind van zijn levensduur.Als je op internet gaat kijken zijn er legio, te kust en te keur. Maar als goede Hollander gaan we natuurlijk voor de beste prijs. En dan viel ons oog op de blokhuttenwinkel in Apeldoorn. Laat dat nu een paar kilometer vanaf Teuge zijn.
Ons plannetje was snel gesmeed, Marlies en ik zouden met het vliegtuig gaan!
We hadden vrijdag de 19e uitgekozen, en ons vliegtuig zou de PH-HLR zijn. Ja een vreemde registratie nietwaar. Deze kist heeft de club tijdelijk ingehuurd om het uitvallen van de eigen Robin diesel te compenseren. De HLR is ook een Robin Diesel, een Ecoflyer, dus bekend.
Het is al de hele tijd mooi weer, zo ook vrijdag. Alles verliep voorspoedig en we konden dan ook op ons gemak naar baan 06 taxieen voor de run up. Ondanks dat het eenzelfde toestel is als die van ons, is het toch weer even wennen, sommige knopjes zitten net even iets anders, of zijn er niet, of juist wel. Begrijp je ?.
Zo had ik problemen met de computer test. De Fadec check wilde niet lopen, waarop ik besloot om even terug naar de club te gaan. Met een monteur kwamen we al snel achter de oorzaak, de switch sond op Fadec B, en voor de tset moet die op 'beide' staan. Logisch dat wel.
Dus na een stief kwartiertje, het vliegplan was gelukkig nog open, konden we dan eindelijk weg. Verder verliep alles naar wens. De Mike departure heb ik op 1500 voet gevlogen, in plaats van de standaard 1000 voet. Vond ik zelf ietsje fijner, zo boven de stad....
De overhead Soesterberg verliep probleemloos, en de weg naar Teuge was perfect te vliegen, zonder Deelen in te vliegen.
Op Sierra netjes op 700 voet en daarna het circuit in. Ik wilde ditmaal een mooi circuit draaien, want ik heb dit al wel eens slordig afgeleverd, en dat doen we dus niet meer. Op het kaartje is te zien dat het deze keer wel heel erg mooi ging. Ik was er trots op, maar verder valt het niemand op natuurlijk !! De landing met één standje flaps, ging ook als een eitje en na 50 minuten ( we hadden een oosten windje staan ) waren we gereed om de lunch te nuttigen. Een perfecte uitsmijter deed de mens goed. Het laatste stukje naar de tuinhuisjes kon beginnen. Het verhaal van de tuinhuisjes zal ik u onthouden. We zijn er in ieder geval met de bus ( busje) naartoe gegaan, en tevoet weer terug. Goed te doen hoor.
De terugtocht had ik via Pampus gepland, en ook dat verliep probleemloos. Wat vliegt die Robin toch mooi zeg, als een zonnetje loopt dat motortje en in deze weersomstandigheden is het een waar feest. Jammer dat de computer soms kuren vertoond, en dat je steeds extra alert bent op eventuele veldjes voor een noodlanding ! Maar dat heb ik mijn passagier niet verteld.
Boven Papa werden we volgens een Right Hand circuit naar RW 06 gedirigeerd. Marlies heeft daar een videootje van gemaakt. Kijk maar.
Het was weer een hele mooie middag, we hebben ervan genoten. helaas was de bar gesloten op de club, zodat we het begeerde biertje moesten missen. Je kunt niet alles hebben in het leven, nietwaar.
teuge terras
Het terras is gezellig en er is altijd wat te zien.

rdam appr 19 ept 08
Het vertrek en aankomst in Rotterdam, right hand downwind RW 06.

rdam circuit 19 ept 08
rdam circuit 19 sept 08


ph-hlr
Een mooi toestel de Robin. De kleuren is even wennen.
tripkaart 19 ept 08
tripkaart 19 sept 08

Home