trip
het tripje in kaart, blauw is heen, rood is terug

Teuge, verlengd

bezoekje aan groter groeiend veld
28 januari 2011

ctr
in de CTR

circuit
circuit op Rotterdam

er zijn geen plaatjes deze keer

Wat een prachtige zonnige dag is het vandaag, vrijdag 28 januari 2011. Evert had me gister gebeld of het niet een goed idee was om een tripje te maken. Natuurlijk een prima idee. En zo waren we op de club om met de Robin SVQ even naar Teuge te vliegen. Evert zou heen vliegen en ik terug.
Het was weer een hele poos geleden dat ik op Teuge was. Inmiddels is de baan verlengd van 600 meter naar 1200 meter, de moeite waard om eens een kijkje te nemen.
Nadat de Q met veel vereende krachten aan de praat was gekregen, was er niets meer in de weg voor een mooi vluchtje. De stralende zon, een gematigd oosten windje en een klein beetje heiigheid met een kleine subsidentie inversie, daar moest het toch allemaal mee gaan lukken.
Via Mike eruit, dan Nieuwegein, Barneveld, en Apeldoorn, zo naar het veld. Ondanks diverse oproepen naar Dutch Mill kregen we geen antwoord. Okee, dan maar niet, we luisterden natuurlijk de 132,35 wel uit en onze TCAS was alert. Een drietal tegenliggers konden we zo gemakkelijk spotten, daar hadden we Dutch Mill niet voor nodig.
Na een drie kwartier meldden we ons boven Sierra op 700 voet en konden we netjes het right hand circuit voor runway 09 joinen.
De wind stond prachtig vol in de baan, en Evert maakte daar dankbaar gebruik van om de Q heel zacht op het beton te zetten. We hadden een overvloed van baanlengte voor ons, inderdaad 1200 meter is wel erg veel als je 600 meter gewend bent. We taxieden rustig de baan af en parkeerde de kist bij al die andere kisjes nabij het pomp eiland. Veel nieuwbouw wat een plannen worden hier ontwikkeld. We zagen onze oude vertrouwde keet van de havenmeester echter niet en moesten even de weg vragen. Kun je je voorstellen op Teuge International de weg vragen !! Uiteindelijk moesten we een kilometertje terug lopen, we zaten helemaal achteraan op het veld, in de uitbreiding van de nieuwe 600 meter. Hoe kan een veld veranderen !.
Na betaling van 20 euro voor de landing, werden we in het restaurant voorzien van een overheerlijke uitsmijter "Take Off " met een lekker glas melk. Dat smaakt.
Ik mocht de Q terugvliegen. We volgden hetzelfde pad als op de heenweg. Het enige verschil was dat we de zon tegen en de wind mee hadden. Op 2000 voet was het een snel en rustig tripje. Om half drie waren we weer terug op de basis na een leuk middagje fladderen. Zulke dagen mogen er nog vaak volgen.

evert
Captain Evert arrived at Teuge Intl

teuge italian
Een buitelandse bezoeker, of een nog niet PH geregistreerde kist

teuge
Teuge in het circuit

svq
Aan boord van de Robin PH-SVQ

teuge viscount
Buiten staat een oude Vickers Viscount opgesteld.


Home page