Schiphol

Schiphol overhead, met rondje om de Toren


25 juni 2008

SVG
de cockpit van de SVG
naar de plaatjes
en naar de Schiphol plaatjes

Afgesproken met een relatie om eens een vliegtripje te maken. En het weer werkte ook deze keer goed mee.
We gingen met zijn vieren, dus volle bak. In de SVG, de Piper gaat dat wel als je hem niet vol tankt. Dus de Weight en Balance gaf aan dat met 25 gallon het allemaal netjes moest kunnen.
Iedereen was mooi op tijd op de club zodat we alles volgens plan konden doen.
De bedoeling was om eerst even over de Botlek wat te kijken, en daarna een tripje. Mijn voorstel om dan eens een rondje over Schiphol te doen werd gretig aanvaard. En zo deden we het.
Precies om twee uur stegen we op van baan 24 en via de Euromast ging het de rivier af. Bij Vlaardingen lukte het ons niet om een orbit te maken, vanwege ander verkeer, maar we konden onze target toch goed zien, omdat het bedrijf aan het water ligt. Daarna ging het naar Oostvoorne, zodat we een heel stuk van de Botlek mooi konden zien. De passagiers genoten ervan. Boven Oostvoorne moest even een rondje gedraaid worden , waarna we onze route langs de kust konden voortzetten. Langs het Westland, Den Haag en Noordwijk, kwamen we met de wind in de rug al snel bij zanndvoor. Ik had via Amsterdan Information al bevestigd gekregen dat de crossing van Schiphol approved was, dus bij Zandvoort kon ik meteen overschakelen naar Schiphol Tower. Die liet me richting Hoofddorp vliegen, en daarna inbound de West Tower. Daar aangekomen moest worden overgeschakeld naar de Main Tower, en die liet me weer zakken naar 500 voet, waardoor het almaar leuker en mooier werd.
Iedereen zat te genieten, zeker ook toen de vraag voor een orbit rond de toren gehonoreerd werd. Op 500 voet over Schiphol is natuurlijk voor iedereen een prachtige ervaring. Vertrekkend verkeer van de 24 en 18L en aankomend verkeer op de 18R. Je komt ogen tekort. Na het rondje was het de Bravo departure en weg waren we weer. Het stukje naar huis is dan nog het saaiste, maar bij Rotterdam wordt het weer leuk. Na bijna anderhalf uur stonden we weer netjes op baan 24 en waren we weer een ervaring rijker. Het was top !.

wasbeurt
zo vuil hebben we hem toch niet gemaakt ?
zwartewaal
Zwartewaal
kurhaus
Het Kurhaus
huis ter duin
huis ter duin.

Home