domein
het target airfield, Seppe

Touch en Go's op Seppe

met Thijs in de Diamond Diesel

24 februari 2009

stampersgat
mijn geboorte dorp, Stampersgat

naar de plaatjes
Met een avondvlucht in de Diamond in het verschiet, leek ons, Thijs en ik, het een goed idee om in voorbereiding daarop een vluchtje te maken in deze kist. Het plan was simpel. We gaan even naar Seppe om een paar touch en go's te maken. Het is per slot van rekening voor ons beiden alweer een poos geleden dat we deze diesel gevlogen hebben.
Het plan stond op 24 februari, en zie het was perfect weer om te vliegen, ondanks dat de voorspelling het had over mist die wel eens lang kon blijven hangen. Vandaag echter niets van dat alles. Zodoende waren we al vroeg op de club. Thijs had de tankwagen al besteld, en we lieten hem vollopen met jet fuel.
De checklists liepen we consciŽntieus na, en we kieperden en passant ook nog een litertje olie in de motor.
Zodoende ging het om kwart voor elf omhoog met Thijs aan het stuur voor de heenweg, recht op ons doel, Seppe af. Baan 07 was in gebruik in Seppe, en Thijs draaide de SVR netjes het circuit in voor een tweetal T&G's. Die gingen zeer beheerst zodat we na de tweede een full stop konden maken om met een goed gevoel aan de koffie te gaan.
Het altijd gezellige restaurant was ook nu weer sfeervol, hoewel van het carnaval niets te merken was. Zelfs de serveersters hadden nog een goed stemgeluid. Ik herinner me toch andere fysieke condities op de derde carnavalsdag...
Ik kon de verleiding van een lekkere uitsmijter met spek niet weerstaan, maar Thijs kon zich nog bedwingen tot een broodje 'gezond'. Na deze lekkernijen, ging het weer verder, nu was ik aan de beurt om een paar landingkjes te maken.
Om precies 13.00 uur reden we naar de holding van 07 en na vijf minuten waren we airborn. De circuitjes en touch en go's gingen ook bij mij lekker en we vonden allebei dat de Diamond een prachtig kistje is.
De terugroute had ik gepland langs mijn geboorte dorp om de status van de carnaval te bekijken. Normaal staat er een heks op een van de twee 'welen' ( plas water) dus dat moest even geverifieerd worden. Al snel zag ik dat er baggermachines in de watertjes lagen, dus geen heks. Die stond op de kant. Het is de gewoonte dat deze heks op de dinsdagavond in de brand gestoken wordt, als onderdeel van een geweldig vuurwerk, de afsluiting van de vier dagen uitbundig feesten.
We hebben het allemaal kunnen bekijken, de route ging verder richting Stad, en daarna Spijkenisse, mijn favoriete nadering van Rotterdam. Overhead Spijkenisse entering de CTR en dan langs de Exxon Raffinaderij zo de Waterweg volgen, en daarna bij de Euromast links af naar het veld.
We kregen bij Pappa een 'cross overhead' voor een L-hand downwind 06. Er was geen wind, wat o.a. veroorzaakte dat ik een beetje hoog aankwam en de diamond lang bleef zweven in het grondeffect. Ondanks dat manageden we het toch om een zachte landing te maken en op de intersectie V3 de baan te verlaten zonder de banden vierkant te remmen.
Het zat er weer op en we hadden beiden een goed gevoel eraan overgehouden.
We zijn er klaar voor om op 4 maart met deze kist naar Luik te vliegen bij donker.circ seppe 24 feb 09
circuitjes vliegen op Seppe,
zwart voor Thijs, Rood voor mij

kaart 24 feb 09
het complete tripje


exxon
ExxonMobil plant


weel
Heks niet op de WeelHome