cityjet
die mocht eerst weg, de Cityjet naar Londen city

Nog twee lokaaltjes

twee uurtjes maasvlakte - zeeland
november 2012
in de Robin Ecoflyer

puck
jong geleerd....

tripz
de hele trip in kaart

Er stonden nog een paar afspraken open, die door (weers)omstandigheden nog niet uitgevoerd waren.
Op zondag 28 october en woensdag 14 november pastte het allemaal precies. Zondag 28 october met de familie Van Mierlo afgesproken, en het weer was bijna ideaal. Deze keer hadden we de SPZ Robin diesel. Nadat we gezellig met de familie de route en voorbereiding hadden doorgenomen, konden we starten.
De 10 jarige Puck voorin, pappa achterin. Het was een echte belevenis voor de jonge Puck. Na de Hotel departure en rondje maasvlakte op 1500 voet ging het richting zeeland, met Puck aan de stuurknuppel. Hoewel hij niet over het dashboard kon kijken, stuurde hij uitermate precies en volgde exact de commandoīs, een piloot in spe !!
Het uurtje vloog voorbij en in de schemering vlogen we ook nog even langs de Kuip, waar de voetbalwedstrijd van Feijenoord alweer afgelopen was, daarna de Romeo arrival opgepikt en bij Oscar een rondje Bleiswijk gevraagd. Er was geen verkeer dus dat verzoek werd ingewilligd, zodat Puck zijn huis kon zien. Vanuit dat rondje konden we meteen op final voor de 24, en stonden we na een uurtje vliegen weer op het asfalt.

genieten
genieten man, wat een uitzicht

brielle
brielle bouwt, de atletiekbaan is zichtbaar op het sportpark
Het tweede ritje was voor woensdag 14 november gepland. Ik had de familie De Reus al laten weten dat het waarschijnlijk niet door kon gaan vanwege de mist. Elke dag grijs en het wilde maar niet optrekken, en de voorspellingen waren al net zo somber. Maar soms zitten dingen mee. Woensdagochtend kijk ik buiten en.... helemaal goed. Meteen de TAF's maar eens erbij gehaald, en ja hoor tegen de middag zou het prima zijn. Dus op naar het veld. Ik had de SVT gereserveerd, oorspronklijk voor 13.00 uur, maar dat heb ik weggegeven vanwege een examenvlucht in die kist op dat uur. Dan maar een beetje vroeger ! en dat is nu net wat meestal misgaat in deze tijd van het jaar. De mist trekt maar heel langzaam op en alleen in de middag zijn er een paar vliegbare uurtjes. Zo niet vandaag. Om elf uur was alles open en konden we gaan.
Het was weer gezellig op de club, want met mooi weer is iedereen in een goede bui. Even een bakkie koffie, alles netjes voorbereiden, vliegplan telefonisch indienen want door de veranderde regel werkte de AIS site niet, maar dat was geen enkel probleem voor Amsterdam.
De SVT zat nog driekwart vol, dus we konden meteen naar de 06 taxieŽn.
Met heel weinig wind en een prima zicht ging het omhoog, hotel departure en meteen rondje maasvlakte, daarna Neeltje Jans, en terug naar Brielle voor een paar rondjes. Het mocht allemaal van de toren. 06 was in gebruik, en een Martinair leskistje op de ILS. Ik mocht er onderdoor op 1000 voet. Naar de Euromast en daarna via cross in the middle naar 06 for landing.
Het uurtje zit er weer op het was puur genieten, al was het alleen al om de mazzel met het weer. het was ook het enige gaatje in de week, de rest van de week bleef het grijs...

haven
we komen ogen tekort voor de haven

svt
in de cockpitHome page