crew
genieten op 1500 voet

Een rondje in de Q

even naar de maasvlakte in wording

1 juli 2009

cockpit
stabiel
tuinpleun
even in de tuin kijken

naar de plaatjes


Ik ben bezig met het schilderen van mijn huis, de buitenkant wel te verstaan. Aangezien er nogal veel hout aan zit, een grote klus. Gelukkig kon ik de steiger gebruiken van Pleun, en dat scheelt een hoop acrobatiek.
Woensdag was het werk op hoogte gereed, en kon de steiger terug. Ik had zin om eens wat anders te doen dan schilderen, dus was de vraag aan Pleun : "ga je mee een uurtje vliegen" Het antwoord, voorspelbaar natuurlijk: "Ja graag".
Dat betekende rap inpakken en wegwezen, naar de vliegclub. De ochtendnevel en laaghangende wolkjes waren snel aan het oplossen. Het werd heel mooi weer, zoals al de gehele week. De SVQ was onze kist. Die stond gelukkig nog binnen, dus nog lekker koel.
Het vliegplan had ik via de AIS site thuis al gefiled, dus dat was klaar. Nog even wat gekletst op de club, en dan naar boven.
Ik had gevraagd een direct Spijkenisse, en dat kon. Van de 06 rechtsom via Papa dierct naar Spijkenisse, mijn bedoeling was uiteraard een rondje over de Esso, voor een paar beloofde plaatjes van een kabeltrek job.


tuintje
Bij de buren zijn ze nu aan het klussen in de tuin

paint
de verf springt wel in het oog, nietwaar.

Boven de derde pet aangekomen, vroeg ik de orbit aan, maar ik moest even opzij omdat er een Fokker 50 van de VLM op 10 mijl final zat. Dus even naar Spijkenisse, totdat de toren mij zou roepen. Dat duurde niet lang zodat we de plaatjes snel konden schieten. Daarna naar Brielle, voor een rondje Vierpolders. Ook dat was voor de verkeersleiding geen probleem. Een paar mooie rondjes met een steeds steiler wordende helling zorgde voor plezier in de kist als wel op de grond.
na dit festein verder naar de maasvlakte. Daar konden we de contouren van de nieuwe maasvlakte al zien ontstaan. Enorme zandopspuitingen waren aan de gang, mooi om te zien.
Daarna verder naar Goeree Overflakkee, Tien Gemeten, en de Hoeksewaard voor een terug naar het veld via Oud Beijerland en de Euromast. We kregen een direct Right Hand Base voor 06, altijd leuk. En zo kwam na een uurtje fladderen weer een eind aan deze tocht. We hebben er allebei van genoten. Terug op de grond was het echt warm geworden. Gelukkig konden we terug naar huis lekker van de airco van de auto genieten.

opspuiten
Opspuiten van de Maasvlakte II

appr rdam
Overzicht van het tripje


Home page