site
de werkplek

Torentje spotten
op de chemicals site


Zaterdag 5 juli 2008

bootje
en passant het bootje van Jan spotten
naar de plaatjes


5 juli, de verjaardag van mijn vrouw. Toch had ik al een afspraak staan om te gaan vliegen met de twee Jannen. Dat werd ingegeven door de planning van de nieuwbouw op de site. Een enorme toren zou vandaag op zijn plaats worden gehesen. Twee reusachtige kranen stonden al dagen gereed om de klus te klaren. In eerste instantie was de vlucht voor elf uur gepland, maar uit de berichten was op te maken dat het vroeger zou gebeuren, dus had ik de reservering omgezet naar 9 uur.
Vroeg uit het mandje om op tijd op de club te zijn. Zodoende zaten we om acht uur al aan de koffie, met buiten prachtig weer.
De kleine benzine Robin, de PH-SVM, stond al op ons te wachten. Nadat we de ramen zeer goed hadden schoongemaakt, was het tijd om te vertrekken. Runway 06 in use, met een zwakke wind uit het zuidoosten. Om precies negen uur waren de wielen los van de baan en ging het richting Spijkenisse. We kozen een route over de Nieuwe Waterweg en dat was schitterend. Zo 's morgens vroeg is de lucht nog zo stabiel en deze keer ook redelijk helder. Dat levert een ongelooflijk mooi beeld op. Zeker als je met de zon in de rug vliegt. Een beetje grondnevel is hier en daar nog te zien.
Bij de site aangekomen was de toren en de kranen al snel in het vizier, en viel op dat er nog maar een klein beetje gehesen was. De top van de toren was los van het transport en hing in de twee kranen. Verder gebeurde er niet veel. Na twee rondjes hadden we het wel gezien en verlieten we de spot en de CTR. We hadden een ander plannetje. Eerst via Oudenhoorn en Hellevoetsluis, dan naar Battenoord om het bootje van Jan de spotten.
Ik had de headset van mijn vrouw meegenomen, omdat die van mij een beetje aan het verslijten is, en dat was duidelijk een verbetering. Wat loopt dat Robin motortje toch mooi. Een niet turbulente lucht, alles zo stil, prachtig.
Bij Battenoord even een rondje rond de 'vijver' met de bootjes gedraaid. Jan herkende meteen zijn bootje en we konden een paar mooie plaatjes schieten.
Om half tien weer koers gezet naar Spijkenisse, waar we even een paar extra rondjes buiten de CTR draaiden omdat er een 737 naar de 06 op weg was, en dat maakte dat wij geen toestemming zouden krijgen om boven de site een rondje te draaien. Dus netjes gewacht totdat de Boeing voorbij was, en daarna de Toren opgeroepen en kregen we toestemming om te orbitten over de derde pet.
We hadden het snel gezien, er was geen vordering in het werk en dus ging het terug naar het vliegveld. We hadden toch mooie plaatjes kunnen maken, dus dat maakte ons wel tevreden. Ook het mooie weer was daar debet aan natuurlijk.
Van de 24 vertrok juist een kist zodat we een 'cross in the middle for a right hand downwind rw 24' kregen. Toen we dat gedaan hadden en op downwind zaten kregen we ineens de opdracht om een bocht over links te maken en een lefthand downwind voor 06 te gaan vliegen. Ook goed. Gaf wel aan dat de wind pal cross stond en een beetje vlagerig was met een vrij grote variatie in richting. Met een erg kort circuitje kwamen we in twee hupjes op de baan. Mijn kritische passagiers beoordeelden deze landing met niet meer dan een zeventje. En daar hadden ze wel gelijk in.
Het uurtje was bijna vol gevlogen en ik was nu helemaal klaar om de verjaardag te gaan vieren, nadat ik nog even een kadootje gekocht had bij Foka, en mooi klein Pentaxje, de Optio M40. Nog een boeket bloemen erbij en ik was weer het heertje !
Toen ik tenslotte richting huis reed en de site passeerde zag ik de toren in vertikale positie hangen. We waren dus iets te vroeg geweest.

kaartje
de hele route in beeld.
parax
Er is niet veel activiteit te zien, koffietijd ?

jos
jos ben je al wakker ?

haven
De haven van Hellevoetsluis


Home