m
in de cockpit van de Mike

Maasvlakte 2 in wording

een uurtje met een collega pensionado

1 dec 2009

brand
ramp toerisme, brand geweest in Hellevoet
oudenhoorn
de toko van Jan

naar de plaatjes


November is verstreken zonder dat ik een vlieguur heb kunnen optekenen. Dat gebeurt niet vaak. Het mindere weer gaf me niet de kick om er eens lekker op uit te trekken. Daarnaast heb ik nog andere hobbies, zoals het beursspel wat zijn aandacht opeist als je met sprinters, turbo's, speeders en opties aan de slag gaat. Ik zou er wel mooie verhalen over kunnen vertellen, maar daar is deze site niet voor. Dus gaan we het hebben over deze mooie eerste december dag, prachtig om te vliegen.
Ik belde een uurtje van tevoren mijn oud collega en ook pensionada, Jan op om mee te gaan. Die liet prompt alles vallen en stond meteen klaar om mee te gaan. Het plannetje was een rondje in de omgeving, met blik op de tweede maasvlakte, vierpolders, oudenhoorn en flakkee. En passant ook nog even de Esso meepikkend.
Het vliegplan was thuis al ingediend en goedgekeurd via de AIS site. Gemakkelijk hoor. op een rustige club hadden we daarom nog genoeg tijd voor een praatje en een kop koffie. Even bijpraten dus.
Mooi op tijd hadden we de Mike gereed gemaakt voor vertrek, en via de Hotel departure waren we in no time boven Westerlee om ons af te melden bij Rotterdam Tower. We zagen de Q boven ons richting veld koersen. Onze TCAS had hem ook al lang gesignaleerd en we wisten daarom dat hij ruim boven ons zat, zoals de standard departure en arrival voorschrijft. De Maasvlakte was binnen bereik en we genoten van de waterbouw werken. Er komt al aardig vorm in.
Daarna draaiden we de steven naar Hellevoetsluis, waar we even van de gelegenheid gebruik maakten om het afgebrande gebouw te bekijken. De sloopwerkzaamheden waren al in volle gang. Trieste aanblik datwel.
Daarna even oversteken naar Flakkée, met een rondje langs Middelharnis en dan terug langs Oudenhoorn, om het domein van Jan even te bekijken. Het was nog steeds fantastisch weer en we konden alles op 1500 voet uitvoeren.
Vervolgens via Vierpolders en Brielle terug via de Waterweg. Alles onder begeleiding van de Tower natuurlijk. Bij de Derde Pet konden we het niet laten om toch nog even een slinger rond de Esso te maken. We zagen diverse projecten in voorbereiding, maar dat is alleen voor de insiders, de argeloze passant ziet alleen een hoop pijpen en installaties, wij niet dus....
Na een klein uur waren we weer terug op Rotterdam, en kon ik er een mooie landing op zetten. Mijn co vond het ook een hele mooie, en zo was het ook. Het toertje was natuurlijk weer veel te kort, we hadden nog wel een uur rond willen fladderen, maar ja in tijd van crisis ....

brielle
Brielle, Nieuwland - Oost, huisje kopen ?

maasvlakte 2
de 2e maasvlakte krijgt al vorm

brielle buiten
Brielle buiten, een stukje grond kopen ? 403 k€

projects
even projecten kijken


Home page