trip
het tripje helemaal in kaart

Rondkijken in de omgeving

dicht bij huis
20 april 2011

crew
volle bak

phsvq
alles onder controle

naar de plaatjes


Heel lang geleden hebben we deze dag gepland. We wilden niet te vroeg in het voorjaar vanwege de kans op slecht weer, nee we doen 20 april. Wat een keuze zeg, een stralende dag.
Mijn passagiers arriveerden mooi op tijd op de club. Zo hadden we ruim de tijd om een uitgebreide briefing te doen. Naast de twee passagiers waarme ik had afgesproken, was er nog een kennis die de twee zou uitzwaaien. Maar waarom uitzwaaien eigenlijk, er kunnen er 4 in, in deze Robin. En de kist was zo goed als leeg, dus kon ik met het tanken precies de Weight en Balance goed maken. We gaan met z'n vieren de lucht in, gezellig toch.
De bedoeling was een uurtje rond te kijken in de omgeving van den Briel, en er is genoeg te zien.
Na uitgebreid gesproken te hebben over het hoe en wat waren we gereed om te vertrekken, iedereen ingegespt in de gordels, headsets op en rijden maar, naar het fuelstation. En daar weer iedereen eruit, goede oefening.
Uiteindelijk kwamen we om 10 voor twee los van baan 06 en kon het genieten beginnen. Een Hotel departure, over het westland en daarna wegdraaien naar de Maasvlakte, prachtig om te zien hoe hard dat werk opschiet. Daar is het extra personeel dat vrijkwam uit het midden oosten, debet aan.
Na deze ronde gaan we richting Haamstede om Neeltje Jans te zien. Het is wel een beetje hei´g, maar dat mag de pret niet drukken. Ook de zon maakt het een beetje turbulent door de geproduceerde thermiek. Maar het valt heel erg mee, en ik heb niemand horen klagen.
Hierna gaan we terug naar Voorne, en gaan boven Brielle een paar rondje maken, voor de plaatjes van de herkeningspunten van de passagiers. We moeten van de toren zakken naar 1000 voet en dat vinden wij niet erg, in tegendeel.
De tijd vliegt ook, en we gaan weer richting vliegveld. Langs de Waterweg naar de Euromast en zo weer terug naar de baan, runway 06. De landing verloopt netjes en om 15.00 uur staan we weer op de club. Het was een prachtig toertje.

op de club
voor het vertrek even ontspannen

dok
er ligt genoeg werk

zwartewaal
Zwartewaal haventarget
natuurlijk ook even thuis kijken

ctr
in de rotterdam area


Home page