rd appr
Rotterdam CTR

Twee tripjes donderdag en vrijdag

Lelystad en Midden Zeeland
18 en 19 augustus 2011

delft
Delft
westerlee
Westerlee


Donderdag 18 augustus. Het kriebelt weer en Evert heeft een kist gereserveerd. We gaan een toertje maken. In eerste instantie was Stadtlohn ons plan, maar op de TAF's kijkend vonden we het verstandiger om wat dichter bij huis te blijven. We kozen voor Lelystad, toch ook al weer een tijdje geleden dat we daar waren.
Op ons gemak met de Robin SVQ vertrokken om een uur of elf, heerlijk weer. Het was heel stabiel in de lucht dus we konden genieten van wat onder ons doorschoof. Evert vloog op 1500 voet en de QNH was 1016, helemaal goed ingesteld. Toch kregen we van Amsterdam te horen dat zij ons op 1600 voet zagen. Vreemd We zijn maar een paar honderd voet gezakt want de Schiphol kisten zaten op 3000 voet boven ons.
Nabij Lelystad, punt Bravo, probeerde ik kontakt te krijgen met Lelystad Radio, maar dat lukte even niet. Wat we wel hoorden was een juffrouw die een checklist zat af te werken. Duidelijk geval van een 'sticking mic' Het duurde even voordat iemand bij haar kon doordringen dat ze even de radio uit moest zetten, en dat leverde resultaat. Iedereen wilde nu met de 'Toren' praten. Onderwijl maakte Evert een 360 nabij Bravo, wachtend op onze beurt om naar binnen te gaan. Een Martinair lesser draaide vlak voor ons de approach op en een militaire helicopter zat meteen achter ons, lekker druk dus.>br> Met een righthand downwind voor de 05 voor de boeg konden we mooi wat afstand tot onze voorganger creeŽren, waardoor we netjes de landing konden volbrengen.
In het Martinair restaurant lieten we ons de uitsmijter goed smaken, glaasje melk erbij, heerlijk. En daarna weer terug. We zagen op de buienradar twee buien lijnen. Een in het westen en een grotere in het oosten. Prima, wij konden er precies tussendoor naar Rotterdam vliegen.
Een klein buitje onderweg maakte onze Robin toch nat, maar het zicht bleef uitstekend dus verder geen probleem. Na 40 minuten stonden we weer terug in Rotterdam. Een klein tripje maar toch leuk.

Ik had verder op vrijdag met Thijs afgesproken om naar Midden Zeeland te gaan. Daar is deze week een 100 jaar luchtvaart feest, met wat kraampjes, historische vliegtuigen etc.
Na het noodweer van gister was het vandaag vrijdag de 19e augustus weer helemaal opgeknapt, het was erg helder.
Thijs had de Piper VSY gereserveerd. Hetzelfde ritueel als gister voltrok zich. En na het tanken trok Thijs de VSY netjes de lucht in vanaf baan 24. Weinig wind en een stabiele luchtmassa met toch uitstekend zicht. Wat wil je nog meer. Ja Thijs wilde de automaat wat beter leren kennen. Zo zijn we dan naar MZ gevlogen met de Autopilot full operating. Werkt heel netjes, maar kan een beetje minder dan de automaat in de SVP bijvoorbeeld.
Op Midden Zeeland werd de hele week " Wings to Victory " gepresenteerd, was het een gezellige boel, en de moeite waard om eens even op ons gemak rond te neuzen na een heerlijk kopje koffie. Er stonden allerlei leuke speeltjes uitgestald en voor de kinderen was ook genoeg vertier. Naast het gebruikelijke vliegwerk, historische kisten en gerelateerde items, waren er zag ik ook konijnen en radiografisch bestuurde bootjes... Leuk.

mz100
Midden Zeeland "Wings to Victory"

westland
Westland - glas

westerlee
Westerlee punt Whiskeyle circuit
le circuit

mz circuit
mz circuit


Landing at Midden Zeeland Airport

Home page