munster
Een prachtige stad met veel bezienswaardigheden

Münster middagje spazieren

mooie stad, maar regenachtig
20 juli 2011

vsy
de VSY vliegt lekker hoor

eddg circuit
Bij Münster netjes volgens de regels erin en eruit via DeltaWoensdag 20 juli, we hebben een dagje vliegen gepland. We zijn Thijs en ik, met de ega's.
Het plan was om twee dagen naar Le Touquet te gaan, maar de weersomstandigheden lieten dat niet toe. We hebben er een dag Munster van gemaakt.
's Morgens waren we bijtijds op de club om zolang mogelijk in Munster te kunnen zijn. Wij hadden de Piper VSY en Thijs de Robin SVQ.
De weersvooruitzichten waren wisselend, veel buien voorspeld, met mogelijk onweer, dus we hadden allerlei uitwijk mogelijkheden bestudeerd en gedocumenteerd.
Onze VSY moest eerst nog peut erbij hebben, ik gooide hem helemaal vol, want je weet maar nooit waar je terechtkomt, nietwaar. De Q zat nog zo goed als vol, dus ging ik even eerder naar het tankstation. Daarna rustig alles opgestart en goed gezet en gelegd, want we wachtten eerst even op Thijs met zijn Q. Mijn oproep over de radio op de afgesproken frequentie 123.45 werd niet beantwoord. Bij de oproep aan Delivery om op te starten kreeg ik te horen dat de Q problemen had met starten. We besloten daarop om naar de club terug te taxieen. Aldaar bleek dat de Q helemaal geen spanning meer had, accu leeg ! Er was ook niemand in de werkplaats om er even een accu aan te hangen dus dat zag er niet goed uit. Om het vliegplan niet te laten verlopen besloten we om dan maar vooruit te vliegen met de vsy, Thijs zou wel zien wat er nog te regelen viel. Uiteindelijk is dat helaas niets geworden en hebben zij de trip af moeten blazen. Jammer en alleen maar omdat iemand een schakelaar had laten aanstaan waardoor de accu helemaal leeg was.
Nog op ons originele vliegplan konden we de lucht in, met in aanvang heel mooi weer. Richting Nijmegen werd het allengs minder en moesten we enkele buien en lage bewolking ontwijken, maar steeds met een goed overzichtelijke situatie. Boven Nijmegen regende het lichtjes, we zagen de vierdaagse wandelaars hun tweede dag volbrengen, leuk om dat van boven af te zien.
Richting Münster was het verder goed te doen, maar vfr in een rechte lijn zat er niet in.
Op Münster was het erg rustig, niet erg met dit weer. We stonden snel buiten, en dan is het buiten het hek nog een aardig eind lopen naar het stationsgebouw. Daar staan de taxies en de bussen. Zoals gezegd ook hier niet druk, nee erg stilletjes. Veel taxi chauffeurs die zich zaten te vervelen. Ons plan was om met de bus naar de stad te gaan, maar misschien was een taxi ook wel een alternatief. 40 Euro + was het tarief, waardoor we afhaakten. Om 80 Euro te betalen voor een stadswandeling in de regen en koffie was me een beetje te gortig, we wachten wel even op de bus, een tientje voor ons beiden en een sneldienst die je zo in het centrum afzet, prima toch.
Zoals gezegd was het regenachtig in de stad, niet koud hoor, maar een beetje triest. We namen de koffie in een bakkerszaak, niet zozeer voor de koffie maar met oh zo lekker gebak, of iets dergelijks.
Ondanks het wat mindere weer hebben we van de mooie stad genoten. Met de bus terug naar het veld, door de onverbiddelijke controle, en dan hup de kist in. Het verliep allemaal gesmeerd en volgens plan gingen we dan ook omhoog. Via Delta de CTR uit en dan koersje west, recht zo die gaat. Het was erg rustig in de lucht, geen thermiek en geen turbulentie. Nauwelijks wind, kortom erg mooi om te vliegen. Om ons heen zagen we buienlijnen ontwikkelen, en met een beetje geluk hebben we er geen last van gehad. Naderhand op de buienradar bleek dat we qua timing goed geschoten hadden, het had namelijk veel slechter gekund.
Tegen achten terug op de club, en lekker gegeten bij Tim. Op de club konden we meteen aansluiten bij onze DC2000 meeting. Het was weer gezellig !!

weer2
schilderachtig, en fabelachtig mooi schouwspel.

weer
links en rechts aardige buien met weinig zicht

deelen
Deelen ligt er verlaten bij

ehrd ctr
de EHRD CTR4daagse
"Boven Nijmegen even naar de 4-daagse kijken"

hotel
het hotel waar we ooit wel eens ovenacht hebben op weg naar Berlijn


Home page