trip
het tripje in kaart

Eerste vlucht in 2011

laten we maar beginnen met de eigen omgeving
5 januari 2011

ctr
in de CTR

circuit
circuit op Rotterdam

er zijn geen plaatjes deze keer

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen oud en het kriebelt om weer te gaan vliegen. Ik heb de weersvoorspellingen een beetje ingeschat en heb voor vandaag, 5 januari een uurtje in de SVM gereserveerd. Voor Marlies is het helemaal alweer een tijd geleden, die gaat graag mee.
Het weer ziet er prima uit, en we zijn dan ook vol goede moed op de club. Het is niet druk, laten we aannemen dat de meesten moeten werken, hahaha. In de hangar staat de Q vooraan, dus die moet ik eerst even opzij zetten, en daarna kan ik de Mike naar buiten trekken. Er liggen nog een paar kleine ijsplekjes op het platform en daar ga ik dan bijna op mijn snuffert. De Mike heeft nog 1 uur 20 voordat hij in onderhoud moet, dat gaan wij bijna opmaken. Dat komt goed uit, want morgen wordt de Robin in de werkplaats verwacht.
We vertrekken mooi op de tijd die we in het vliegplan hebben gezet, en alles verloopt naar wens. Bij de runup voor baan 24 gaat alles goed totdat ik de Toren wil melden dat ik 'Ready for Departure' ben. Ineens is mijn hele radiostack uitgevallen, shit heb ik dat weer. Maar goed we staan nog op de grond, dus eigenlijk geen probleem. Ik ga storing onderzoek doen, en begin bij de zekeringen, allemaal goed, dan zie ik de amp. meter ook werkeloos staan, en dan zie ik dat de hoofdschakelaar en de battery switch beiden uit staan. Meteen weer aan gezet en alles doet het gelukkig weer. Maar hoe kan dat dan ? Wel met het uit het dashboard vakje pakken van mijn gps, viel die heel even uit mijn hand, maar ik had hem meteen weer te pakken, maar kennelijk had ie toch de beide schakelaars uit gezet, zonder dat ik dit merkte. Goeie ervaring weer. Toch mooi dat die benzine motoren gewoon blijven lopen als je alle schakelaars uit zet. ( magneet ontsteking ! ) Dat kun je bij de hypermoderne diesels niet doen, want dan staat meteen alles stil.
Goed dat hebben we dan gehad. We mogen precies om half twee de lucht in. Ik heb een Hotel departure gekozen. Mooi over het Westland uitvliegen naar de Maasvlakte. Het is weer even geleden dat ik daar was, en het valt me op dat de tweede maasvlakte al zo ver is. De contouren zijn nu heel scherp te zien en waar de havens moeten komen is ook al duidelijk. Dat schiet mooi op.
We draaien een rondje en zetten koers naar het zuiden, zuidoosten. Lekker de zon in de giechel. Het is op 1500 voet heel erg rustig , de Robin vliegt zonder dat ie van mij input nodig heeft, heerlijk.
Langs Rockanje, over Hellevoetsluis, zo oversteken naar Middelharnis, dan Flakkee afvliegen naar Brabant, onze geboortegrond. Even langs Dinteloord, de suikerfabriek in Stampersgat, Oud Gastel en langs Fijnaart en we zien Moerdijk liggen, vredig en rustig. We draaien linksom en gaan terug, over de Haringvlietbrug naar Oud Beijerland, alwaar we de CTR binnengaan om zo naar de baan te vliegen. Met een cross in the middle, descent to 1000 feet en join a righthand circuit for runway 24 staan we om vijf voor half drie weer op de grond na een lekkere croswind landing ( 17 knopen uit 160 ) gemaakt te hebben.
Even napraten en dan weer naar huis, het was een leuke middag. Later horen we van de grote brand op Moerdijk. We waren net een kwartiertje te vroeg om dit vanuit de lucht mee te maken, had dat wel graag willen zien. Zo de kop is er weer af, hopen op veel meer beter weer dan in 2010, want dat viel echt in het water. Aantal vlieguren was de helft van wat ik normaal doe in een jaar. Dit jaar de schade maar eens inhalen.... als er voldoende budget voor wordt vrijgegeven. ..


Home page