ries en frank
de bemanning lekker in de zon

De maasvlakte in nevelen

Samen met Richard een lokaaltje maken

10 december 2008

copilot
betrouwbaar en comfortabel

naar de plaatjes
Meer dan een maand niet gevlogen. Dat komt zelden voor. Er waren goede redenen voor zoals u hebt kunnen lezen. Slecht weer en het tuinproject vergde alle aandacht.
Maar vandaag had ik een vliegplan. Eigenlijk wilde ik samen met Marlies naar Mönchengladbach. Een veld op een uurtje van Rotterdam, en ik was er nog niet eerder geweest. De weersverwachtingen gooiden echter roet in het eten. In het westen flinke buien en in het oosten kans op lage bewolking en mist / nevel. Daarbij komt dat het erg vroeg donker is, dus je hebt niet veel speling om mee te rekenen.
Al met al heb ik de plannen veranderd, en werd het dus een uurtje lokaal rondfladderen. Richard vond het leuk om me daarbij te vergezellen en ik ook.
Om twee uur vanf RW24 de lucht in met de ons welbekende SVM, nog steeds een heel leuk kistje om lekker mee te spazieren.
Het viel ons op dat bij de kust steeds vette buien hingen, maar die verder landinwaarts helemaal opgelost waren. Dus boven het vliegveld was het prachtig en naar het oosten kijkend zag je blauwe lucht, maar als je naar het westen keek zag je donker blauwe of zwarte lucht. We namen een Hotel departure, je kunt immers beter naar het slechte weer toevliegen dan er vanaf.
Het bleek allemaal erg mee te vallen. Een paar druppeltjes regen hebben we slechts gehad, en verder een prachtig zicht.
We besloten al over de waterweg vliegend om een rondje Maasvlakte te doen. Richard had intussen het stuur overgenoemn, zodat ik alle aandacht aan de plaatjes kon schenken.
Wat opviel was de grote schoorsteen die naast de Eon centrale gebouwd wordt. Het is de stack voor de nieuwe kolen centrale van Eon. De stack kost ruim 13 miljoen euro en is 175 meter hoog en wordt gebouwd door Haverkort Voormolen.
Het was werkelijk schitterend om met de zon in je rug richting Rotterdam te kijken. Wat een uitzicht !
Op bijgaand kaartje is de route die we gevlogen hebben te zien. kaartje
Het volgende doel van deze toer was de suikerfabriek in Stampersgat, mijn geboorte dorp. De rookpluim was al bij Hellevoetsluis te zien, dus dat was makkelijk navigeren
Het viel op dat het perfect stil was in de lucht, geen enkele turbulentie was voelbaar, we genoten allebei met volle teugen.
De Suikerfabriek was in vol bedrijf. Nog hopen bieten op de losplaats om verwerkt te worden. Normaal gesproken is de campagne voor de kerst voorbij, maar of dat nu nog zo is ? ik weet het niet, er zijn niet zoveel suikerfabrieken meer in Nederland. Dus de overblijvers krijgen per definitie meer te verwerken, en dat zal ook wel langer duren.
Na het rondje Brabant gaan we terug richting Spijkenisse. Het rondje Derde Pet slaan we natuurlijk niet over om mijn nieuwsgierigheid voor de projecten bij ExxonMobil te bevredigen. Het komt helemaal goed.
We gaan terug over de Waterweg via de Euromast. Met een extended downwind mogen we landen op de 24. Het zit er weer op, we hebben weer een heleboel gezien, het was weer prachtig.
buien
Een feëriek schouwspel, een genot om ernaar te kijken

stack
Een nieuwe stack. Waar gaat die voor dienen ?

suiker
de suikerfabriek in vol bedrijf. Voor de kenners: Bieten, Kalksteen en....

ss200milj
Het bootje van 200 miljoen. Lekker hobbyen met 'ons' geld


Home page