crew
vliegplezier voor twee op 1500 voet

Een rondje in de Q

een uurtje dartelen boven bekend terrein

16 juni 2009

hesje
checken voor de start
tolhome
even in de tuin kijken

naar de plaatjes


Het was alweer zo'n 20 jaar geleden dat ik tenniscompetitie had gespeeld, maar dit jaar was het weer zover. Ik moest invallen in het mixed team 55+ op de zaterdag middag. Alleen maar twee dubbeltjes spelen is nog niet zo'n toer, dus vooruit dan maar. Wat heeft dat nu weer met vliegen te maken, nou ik zal het vertellen. Mijn tennismaatje in het team, Jacques, was zeer geinteresseerd in vliegen en zo kwam het dat we een afspraak maakten om eens een uurtje te gaan fladderen in de omgeving van ons dorp, Vierpolders.
Vandaag 16 juni was het zover. Het slechte weer was netjes op tijd vertrokken, en wij konden dus ons plannetje uitvoeren. Het vliegplannetje had ik de dag ervoor al gefiled, en we hadden dus niet zoveel meer te doen op de club. Tijd genoeg dus om alles uit te leggen en de exacte route te bepalen. Baan 06 was in gebruik en ik had een Hotel departure gefiled. De SVQ stond al klaar voor ons en er zat ruim voldoende brandstof in. Het radio contact op 'com 1' met 'Delivery' verliep moeizaam, ik kreeg de melding van een 'sticky mic' Maar gechecked en nog eens gechecked, ik kon geen knopje ontdekken dat bleef hangen. Dus dan maar 'com 2' geprobeerd en die gaf geen problemen. Okee opgelost, go !
De wind kwam uit 340 met elf knopen, dus een lekker crosswindje. De start verliep volgens het boekje en weldra zaten we op 1000 voet richting Hoek van Holland. Bij Whiskey vroeg ik en kreeg een direct to Brielle voor een paar rondjes, zodat we de tuintjes etc, eens goed van boven konden zien. Bij Jacques in de tuin stond zijn vrouw te zwaaien, leuk en meteen maar een plaatje van gemaakt.
Vervolgens zetten we koers naar het zeeuwse luchtruim, Neeltje Jans was ons doel, en weldra waren we daar gearriveerd. Buiten de TMA van Rotterdam klommen we naar 4000 voet zodat we van de wolkjes konden genieten. Prachtig met de zon erop en de heldere lucht.
Daarna weer terug naar beneden en richting Spijkenisse om een rondje Esso te doen. Even wat collega's tevreden stellen met een paar plaatjes van de recente projecten.
Voorts terug over de Waterweg naar de Euromast. Aldaar hoorde ik een Transavia en nog wat verkeer gereed om te vertrekken en te landen, zodat ik besloot een rondje over de stad aan te vragen. Dat is altijd nog leuker dan een holding in Bravo, nietwaar. Uiteindelijk na goed een uur toch weer netjes op de 06 geland en helemaal gelukkig weer terug op de club. Het was een leuke trip, vond ook mijn passagier, die net als ik, ongelooflijk genoten had.


ss rotterdam
Het is wel een mooi schip...

site2
even projecten kijken


Home page