camera
camera opstelling

lokaaltje op 26 nov 2015

Stampersgat - Hellevoetsluis - Vierpolders


ft
hard werken in je eentje

spz
deze diesel vliegt heerlijk

klik voor de naar de plaatjes


Na dagen van regen, mist en wind is het dan nu, donderdag 26 november 2015, weer eens goed genoeg om te vliegen en een paar behoorlijke foto's te maken. Ik ga dus met goede moed op stap.
Mijn nieuwe camera , de Canon EOS 750D, stel ik op de passagiersplaats op de driepoot, en maak die vast met de safety belt.
Ik neem vandaag de Robin diesel mee, de PH-SPZ. Overigens hebben we geen bezine (avgas) robins meer, afgezien van de SVN onze aerobatics kist.
De SPZ vliegt heel fijn en vandaag is het nog eens heel rustig weer, wat de opname ook ten goede komt.
Ik ga via de Romeo ( Ridderkerk ) departure en vlieg zo via de Hoeksewaard naar brabant. De camera staat op video opname en gaat regelmatig aan.
Het voordeel van het statief is goed merkbaar. Ten eerste de camera is stabiel, en de werkdruk voor mij is lager. Met het draaibare scherm kan ik alles goed volgen, terwijl ik toch genoeg aandacht voor het vliegen behoud.
Bij mijn geboortegrond gaan we een rondje rond de suikerfabriek vliegen en ook nog rond het dorp, daarna is het plan om over Roosendaal te gaan voor een opname van het nieuwe huis wat mijn broer daar onlangs heeft betrokken.
Bij Roosendaal gekomen roep ik Woensdrecht Tower op om toestemming te krijgen om in zijn control zone te mogen vliegen. Ik krijg echter geen antwoord. Dat kan de Toren is daar niet altijd bezet. Maar dan is er altijd nog Dutch Mil die de taak dan overneemt. Nadat ik Dutch Mill enkele malen opgeroepen heb en ik daar ook geen antwoord krijg, net zoals anderen overigens, skip ik mijn toer over Roosendaal en ga ik richting Hellevoetsluis

boorlokatie
overhead de boorlokatie aardwarmte

trip
het hele tripje in kaart gebracht
Bij Hellevoetsluis maak ik een paar rondjes over de haven, en zorg dat ik buiten de CTR van Rotterdam blijf. Ook luister ik zowel de approach frequentie als de Tower van rotterdam uit want er kan ifr verkeer komen en dat wil ik niet in de weg zitten. Maar er is wel ifr verkeer, de Transavia 4Q uit Alicante komt eraan en daar ga ik voor opzij. Tower vraagt nog eens aan me of ik zeker wil stellen dat ik onder de 1500 voet blijf, en dat doe ik natuurlijk. Maar ik wil ook de TCAS van de Transavia niet upset maken, dus ik schuif lekker op richting Oostvoorne. Zo heeft niemand last van me, hoewel ik en passant nog even de SVP piper van onze club voorbij zie flitsen...
Als de kust veilig is mag ik naar hartelust over Vierpolders mijn rondjes draaien en plaatjes schieten. Daarna staat de Botlek op mijn lijstje, ook daar geen probleem om een rondje te maken. Om vervolgens via de waterweg terug naar het veld te vliegen.
Ik mag op de 06 landen, zit wat aan de hoge kant met een beetje hoge snelheid en een rugwind van 4 knopen. Werk aan de winkel om alles in goede banen te leiden, waarbij ik een kleine backtrack nodig heb om er bij de eerste afslag af te kunnen. Ik doe liever dat dan vol op de remmen en de banden te verslijten.
Een toertje van een uur en we hebben weer een heleboel plaatjes om te bekijken.
De video's die ik gemaakt heb staan inmiddels op youtube, de link staat hieronder. Veel kijkplezier
spz
klik op het plaatje voor de video van de take off.

gre
klik op het plaatje voor de video van Stampersgat en omgeving.

botlek
klik op het plaatje voor botlek en landing

hellevoet
klik op het plaatje voor :rondje hellevoetsluis.

raff
weer eens over de raffinaderij

nieuw lab
het project voor een nieuw lab vordert al zichtbaar
cbn
waar eens de Carbon Black site was...

ons hoekje
overhead ons hoekje in VierpoldersHome page