trip
het tripje in kaart

Even lokaal kijken

met aardig mooi weer
11 october 2010

waterweg
nieuwe waterweg richting zee

circuit
circuit op Rotterdam

naar de plaatjes


Heel de maand september niet gevlogen. Dat komt niet vaak voor, maar ik kom tijd tekort, zoveel leuke dingen te doen die me bezig houden.
Ik had beloofd nog wat plaatjes te maken van diverse spots lokaal in de Botlek, nu is het mooi weer en heb ik even gelegenheid om dat te doen.
Omdat ook dit alweer bij me opkomt als..., heb ik geen passagier en ga na lange tijd weer eens in mijn eentje de lucht in. Wordt een kort ritje, na de start naar Spijkenisse en vandaar naar de targets.
Ik haal de SVQ uit de hangaar en doe de checks, alles in orde en nog heel veel brandstof aan boord, dus hoef ik niet te gaan tanken. Ook nog even de ramen gelapt met de juiste gereedschappen. ( het is geen glas in die cockpit, dus oppassen voor krassen ! )
Het is noordoosten wind, dus baan 06 is in gebruik. Dat is belangrijk te weten, want ik wil ongeveer in de centerlijn van de baan rondjes gaan draaien en dat kan natuurlijk alleen als er geen verkeer is om te landen. Ik houd dus rekening ermee dat alles wat ik vraag niet zomaar goedgekeurd gaat worden, en daarom is Spijkenisse eigenlijk mijn "holding".
Om een beetje te weten wat er aan komt heb ik op de tweede radio Rotterdam Approach bijgezet, zo hoor ik al vroeg of de area die ik in wil, vrij is.
Boven Spijkenisse doe ik mijn verzoek aan de Toren, en ik mag boven de Derde Pet orbitten ( rondjes draaien ). Al tijdens mijn rondje vraagt de Toren om naar het zuiden op te schuiven, er is traffic voor de 06. Ik pas mijn plan aan en ga buiten de CTR om verder.
Ik vlieg via Hellevoetsluis naar Oostvoorne, en kom via Brielle weer de CTR binnen. Het is inmiddels weer rustig geworden, dus mag ik nu doen wat ik wil. Via Vierpolders en Cabot ( waar mijn neef werkt ) ga ik mijn standaard approach doen. Via de Euromast naar het veld. Op downwind mag /moet ik zakken naar 500 voet, want de HNA ( onze Cessna 172 ) komt vanaf Tango op 1500 voet aanzetten. Daarna kort indraaien naar de baan. Ik zit vrij hoog, boven de rijksweg zit ik nog op 500 voet, dus even alle mogelijkheden aangesproken om op tijd met de juiste snelheid op de baan te komen. Zonder de slip truc te hoeven toepassen gaat dat en kan ik netjes zonder overdreven te remmen op de intersectie 3 eraf.
Ruim een half uur gevlogen en dat voelt weer erg goed. Even het volgende ritje alvast plannen...

esso
een belangrijke plaats uit mijn leven

cbn
deze plant wordt afgebroken...met die blauwe tanks.

ind haven
Hellevoet, Industrie Haven waar ik naar de kapster ga.

droogdok.
droogdok Hellevoetsluis, mooi !

nieuwland
nieuwbouw in Brielle oost


Home page