Het DC2000 Kerstdiner 2011

menu
een teamprestatie en
... hoogtepunt

soep
klik op de foto voor de toespraak en meer ...jos
Onze president, Jos, is weer in ons midden, fris en montercees
supervisie door Ceesevert
Evert aan het beslag

jos

en wat later...Overeenkomstig de opgebouwde traditie werd er ook dit jaar weer een kerstdiner georganiseerd voor en door onze DC2000 groep. Vorig jaar konden enkele deelnemers niet aanwezig zijn vanwege de enorm zware sneeuwval, dit jaar leek het wel lente. In het Van Koppen Van Eijk hotel in Noordwijk aan Zee hadden we afgesproken.
Cees had een prachtig menu ontworpen dat bereid moest worden door... onszelf. Dat is een uitdaging, sommigen draaien er hun hand niet voor om, anderen zien de keuken alleen als een ruimte waaruit heerlijke gerechten automatisch tevoorschijn komen. Ik hoor bij de laatste categorie...
Samen met Thijs hadden we de amuse en het voorgerecht op ons genomen. Het resultaat is hier te zien.
En zo droeg iedereen zijn steentje bij om dit diner niet alleen tot een culinair feest te maken, maar ook tot een fantastisch gezellige avond, waarbij we ons de wijn goed konden laten smaken, ook al omdat we in het hotel bleven slapen.
De soep van Hans v G de salade van Peter, de hertenbiestuk van Jos en Richard, de dessert amuse van Hans L. en tot slot de flensjes met ijs van Evert, het was allemaal SUPER geslaagd.
Maar naast dit culinaire geweld keek iedereen natuurlijk uit naar de speech van onze president, Jos. En we werden niet teleurgesteld. Het bleek dat Jos gedurende zijn verblijf in de States goed op de hoogte was gebleven van het rijlen en zeilen van de DC2000 groep.
De allergrootste verrassing was wel de speech van Peter. Hadden wij hem eerder al een hint gegeven dat we het fijn zouden vinden als hij ons een I-pad ter beschikking zou stellen, we hadden niet echt geloofd dat hij dat ook werkelijk zou doen. Groot was onze verbazing dan ook dat we allemaal een mooi ingepakt kado kregen uitgereikt ter grootte van een I-pad. Als kinderen in de speelgoed winkel zo blij zat iedereen naar zijn kado te kijken en te wachten op het sein van Peter om het uit te pakken. En ja hoor eindelijk mocht het papier eraf en ..... iedereen had zijn eigen Eye Patch ( zie plaatje ) De woorden die Peter daarna nog uitsprak werden natuurlijk niet meer gehoord, want in de blijdschap is men maar met een ding bezig, het kadootje uitproberen.(kijk ). Peter hartstikke bedankt jongen !
We hebben de avond afgesloten onder het genot van nog een heerlijk glaasje wijn, en uiteindelijk lagen we om half twee allemaal in ons mandje.
De volgende ochtend stond Richard weer op tijd in de keuken om het zo langzamerhand traditioneel geworden English Breakfast te bereiden. Iedereen genoot er van en was zodoende voldoende gesterkt om de reis huiswaarts te beginnen. Sommigen gingen zelfs naar het werk !!
Hiermede is het DC2000 jaar weer ten einde. Er zal door ons nauwelijks nog vfr gevlogen worden dit jaar vanwege de belabberde weersomstandigheden. Maar als we een gaatje vinden gaan we toch nog even fladderen !

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012 voor iedereen.


diner
Allemaal bijeen

ontbijt
het ontbijt was ook al een hoogtepunt, dankzij Richard


Voor nog meer foto's klik even

Een formidabel diner in een mondain oord,


de DC2000 groep doet het dit jaar weer in . . . .

Noordwijk aan Zee
hans
Hans in full swing

peter
Hans L. legt hart en ziel in zijn dessert amuse >


peter Peter maakt de ingredienten voor de salade gereed

amuse
de amuse om mee te starten

thijs
en de amuse kan de keuken uit >

richard
Richard goed geluimd

biefstuk
ongelooflijk malse hertenbiefstuk

Home