hans
de copilot voor deze vlucht

een rondje maasvlakte

met een kijkje op Neeltje Jans

3 augustus 2010

svq
netjes op 1500 voet

maasvlakte
zandzuigen en verplaatsennaar de plaatjes


Al een tijdje afgesproken om met Hans een rondje te gaan vliegen. Ik heb de Robin SVQ vastgelegd en warempel vandaag is het ook nog mooi vliegweer. Vol goede moed dus naar de club, we hebben er zin in.
We hebben tijd genoeg om alles wat met deze vlucht te maken heeft op ons gemak door te lopen en we filen het vliegplan via de computer, dat gaat snel en gemakkelijk. Een "accepted" is binnen een paar minuten binnen.
De Q zit nog in de lucht, we wachten geduldig op onze beurt. Om half twee kunnen we vertrekken nadat we alle checks hebben uitgevoerd. Baan 24 is in gebruik en om tien over half twee hangen we, direct naar Spijkenisse op 1300 voet. Het is opvallend helder en rustig in de lucht. We genieten van het uitzicht en bij Spijkenisse vraag ik een direct Brielle voor een paar rondjes aldaar, geen probleem.
Bij Den Briel worden de plaatjes van huisje boompje beestje gemaakt en het is een feest der herkenning. Dan verder naar de maasvlakte, kijken hoever ze daar zijn. het is daar zoals altijd een drukte van schepen en activiteiten op de nieuwe zandbanken. Het gaat hard daar, dat ziet er heel goed uit.
Verder gaan we weer, Zeeland in, de Brouwersdam, en Neeltje Jans. Hans heeft ondertussen het stuur overgenomen, en stuurt de Robin mooi naar de gewenste doelen. De hoogte blijft mooi gehandhaafd, ook in de bochtjes, ik vlieg lekker mee en kijk naar eventuele tegenliggers. Mijn TCAS geeft een paar keer een signaal, dat maakt me extra alert.
We draaien om en ik kan het niet laten om even een steil bochtje te draaien, onze W&B laat dat toe, dat had ik vooraf al uitgerekend, dus 60 graden bank dat geeft een mooi rondje op het kaartje.
Met de wind in de rug gaat het als de brandweer terug, richting Maasland kering. Er wordt heel precies gestuur, en van de verkeersleiding mogen we via de waterweg en euromast terug komen. Blijft een hele mooie route. Boven de stad ziet het er allemaal prachtig uit, met dit weer is het echt schitterend !
De landing op de 24 gaat heel mooi en we staan na ruim een uur weer terug bij de club. Een pracht toertje. ....

tripkaartje jpg
het tripje op de kaart, zie het kleine rondje bij de zuidelijke punt

kraan
een grote kraan, altijd imposant

target
het doel in Brielle is snel gevonden

vp
ook even vierpolders op de plaat


Home page