samen op pad
met zijn vijven boven de Eifel

Eindelijk naar de Eifel

Drie dagen genieten
en...mooi weer

15 t/m 17 juni 2015

trip
het hele Eifeltripje in beeld.

Bekijk hier een video van de trip


Al een paar jaar stond deze trip op de agenda, maar steeds lukte het niet. Dit jaar wel.
15, 16 en 17 juni had Hans zich vrij gemaakt om ons wegwijs te maken in de Duitse Eifel. Voor hem de achtertuin waar hij zijn leerlingen opleidt, voor ons een verrassing.
We zijn met z'n vijven, naast Hans de organisator gaan Peter, Evert, Thijs en ik mee. We hebben er zin in, want we nemen ook nog eens onze nieuwe kist de PH-XYZ mee. Een Robin met net iets meer pk's (155 vs 135) en een glass cockpit, dat betekent dat er geen analoge meters / instrumenten meer zijn, maar alles wordt digitaal weergegeven. Dat is even wennen en aanpassen. Daarom hebben Thijs en ik een speciale familiarisatie training op deze Robin gekregen. Het vliegt weergaloos en die 20 pk maken echt wel merkbaar iets uit.
De teamindeling was hiermede snel bepaald. Thijs en ik op de XYZ en Peter en Evert op de andere Robin SVT.
Het weer was goed en de vooruitzichten nog beter, dus wie houdt ons nog tegen?

divert
We waren er bijna, maar moesten toch terug...

edkv
we zijn er ... toch
Mooi volgens schema beginnen we met Thijs als captain aan het eerste stuk, Rotterdam naar Niederrhein, daarna mag ik naar Dahlemer Binz vliegen, onze basis voor de trip.
Ons hotel ligt op het vliegveld, dus weinig gesjouw met de spullen en taxies. Het hotel is pas verbouwd en wij zullen de eerste gasten zijn, met ieder zijn eigen kamer voor 40 euro per nacht, inclusief ontbijt. Waar vind je dat nog.
De eerste leg verloopt zonder problemen en we landen keurig op de grote baan van Niederrhein, EDLV.
We drinken koffie met een lekker broodje en maken ons op voor de tweede leg. Die beginnen we volgens plan zodat we om half een weer airborn zijn. Daarmede hebben we straks nog een groot deel van de middag om met Hans, die op ons wacht in Dahlemer Binz, nog een autotripje te maken naar een autocircuit. De leg verloopt lekker, maar na een half uur gaat de bewolking en het zicht vervelend doen. We zien het nog even aan, maar als we alweer verder zakken, we zitten nu al onder de circuit hoogte van Dahlemer Binz, dan moeten we een beslissing nemen. Ondanks dat we op minder dan 10 mijl van ons doel zijn, nemen we het besluit om uit te wijken, dit wordt te slecht en te gevaarlijk. We melden ons af en horen op de radio dat Evert en Peter ook uitwijken. Zij zijn al onderweg naar Maastricht, wij volgen en verleggen onze koers naar het noordwesten, ook naar Beek.
Dat gaat beter, want het zicht en de bewolking laten het nu toe om weer normaal vfr te vliegen. We komen vanuit het zuidoosten de ctr binnen en moeten toch even de goede route via Heerlen vinden. Geen nood Tower helpt ons en even later staan we op Beek. Okee weer aan de koffie met, en dan wachten en het weerbericht kijken. Voordeel is dat we Hans al op Dahlemer Binz hebben, dus die kan ons mooi op de hoogte houden van de verbeteringen.
En ja hoor om 16.00 uur kunnen we weer verder. Thijs vliegt nu dit stukje naar Dahelemrbinz. Om half vijf zijn we er en kunnen we, nadat we de kisten geparkeerd hebben ( binnen wel te verstaan) naar onze kamers en meteen weer terug naar de bar. We nemen een heerlijke duitse witte, dat smaakt.
Helaas zijn er maar twee flessen en die zijn zo leeg, dus naar het dorp naar een restaurant. Hans weet hier zeer goed de weg, dus we zijn er zo. We ploffen neer en zijn helemaal klaar om heerlijk te eten en drinken.
xyzcockpit
de mooie glass cockpit van de XYZ

eifelteam.jpg
het team aan de koffie.
dinsdag 16 juni 2015
Om acht uur op, en naar buiten kijken. Mooi weer, een beetje heiig, maar dat moet kunnen. Het ontbijt is niet overdadig, maar goed. We hebben er zin in. Vandaag gaan we de Eifel ontdekken
Ik mag nu als eerste de lucht in. Hans gaat met ons mee, die weet de weg en de mooie plekjes. Deze leg gaat naar Trier maar via het mooie landschap en een heeeel klein stukje Luxemburg.
Hans laat ons de mooie meertjes en valleitjes zien. Via een prachtig spaarbekken op de grens met Luxemburg komen we bij Trier. Vanf de stad een straight in voor runway 04
Het duurt even voor ik de baan ontdekt heb, de twee anderen hadden het allang gezien, maar goed ik dus ook nog ver voor de final approach overigens. Een heerlijke landing maakte mijn dag in ieder geval niet meer stuk.
Op het veld van Trier staat een voortreffelijk restaurant. Een salade als lunch is daar werkelijk fenomenaal. We hebben dan ook genoten. Maar we moeten verder.
Thijs mag nu door het dal van de Moezel en een stukje Rijn naar Koblenz vliegen. Heel leuk om te doen en prachtig om te zien. Dit is het ultieme genieten.

run up
De run up op Trier voordat we over Moezel en Rijn fladderen.

moezel
Prachtige uitzichten , een wonderschoon landschap

We naderen Koblenz vanaf de zuidoost kant, een mooie navigatie oefening om op een juiste manier aan te vliegen. Het is alweer tegen drieen als we in het restaurant op Koblenz binnen huppelen. Weer tijd om iets te drinken. Na een uurtje zitten we weer in de lucht terug naar Dahlemer Binz. Het gaat allemaal naar wens, het weer werkt vandaag wel mee, het is zelfs uitstekend om te vliegen. We genieten met volle teugen.
Om vijf uur zijn we weer terug op onze basis. Vliegtuigen binnen parkeren, en wij zelf ook. Er is weer wijn dus we kunnen weer een glaasje nemen. Wat is het leven goed !
Vanavond weer eens een restaurant opzoeken. Wel, Hans heeft er al een uitgezocht voor ons. Prima, heerlijk en meer dan genoeg.
We gaan ons langzaamaan weer voorbereiden op de terugtocht van morgen.
We gaan niet al te laat naar ons mandje, we moeten morgen weer fris zijn, nietwaar.
kasteeltje
er is zoveel te zien in de Eifel. En van dichtbij is het nog mooier !

kastelen
je komt ogen tijd tekortwoensdag 17 juni 2015

Inderdaad het is niet makkelijk om wakker aan de ontbijttafel te komen, maar het gaat. De koffie en het ontbijt doen wonderen en we gaan de dag van vandaag voorbereiden. We gaan terug naar Rotterdam via Budel. Voor ieder nog een leg te vliegen.
Thijs begint vandaag, en ik mag van Budel naar huis vliegen.
Het afrekenen in het hotel is een plezier op zich. Voor dat geld kun je in Nederland nog niet een nacht blijven. Een fles wijn: "geef maar 6 euro " waar heb je dat ?
Om elf uur hangen we weer, we gaan door de CTR van Maastricht, overhead Beek. Dat gaat ons nu beter af dan eergister. Nu weten we de weg immers. Het gaat mooi, over het veld naar het noorden langs de Maas, zo op Budel af. Na drie kwartier staan we weer op de grond, en je raadt het al, we hebben weer trek. Koffie met appeltaart, en slagroom natuurlijk. Heerlijk !
We vertrekken tegen half drie voor het laaste stukje. En na 35 minuten arriveren we weer op Rotterdam. We hebben heerlijk gevlogen
Het waren drie fantastische dagen !team2
Evert en Peter in de SVT.

beek
crossing overhead Beek


stadion
stadions kijkenHome page