domein
het target airfield

Naar ehse voor een toertje

met zus Tilly en zwager Ad

10 juni 2008

zeelandbrug
een heel zwak frontje komen we tegen

naar de plaatjes raffinaderij
naar de andere plaatjes
naar de kaartjes
Alweer twee maanden genietend van mijn vrijheid, heb ik toch alweer een hele maand niet gevlogen. Was te danken aan het twijfelachtige weer. Op de grond prima, maar in de lucht niet van dien aard dat je eens lekker gaat rondkijken. Nee het was vaak zeer matig zicht. Zo niet vandaag, het is stralend weer.
Ik kon vandaag de afspraak met mijn zus gestand doen, na enkele eerdere pogingen, en we konden een leuk tripje gaan maken.
De reis ging helemaal naar Seppe. Daar stonden mijn passagiers al gereed voor de trip.
Ik was in een half uur naar Seppe gevlogen. Lang zult u denken, inderdaad ik ben met een omweg gegaan. En wel via de raffinaderij natuurlijk. De nieuwste shots zijn weer gemaakt en het stof van de turnaround is zo goed als verdwenen. Nog een aantal project keten voor het lopende project werk zijn te zien, maar het begint al aardig op te knappen.
Achteraf zie ik dat ik rondjes over rechts gemaakt heb, terwijl er toch niemand naast me zat. Ik had dus beter over links kunnen draaien dat is wat handiger voor het maken van plaatjes. De macht der gewoonte speelde me parten.
Na een lekker bakkie koffie op Seppe, ging het dan de lucht in met de familie. Het was leuk en zeer goed vliegweer. Geen turbulentie, heel rustig. Jammer dat de Q zo'n herrie maakt. Dat krijg je als je de demper er onder uit sloopt.
Via Oud Gastel, Stampersgat en Dinteloord, gaat het richting Deltawerken. Neeltje Jans is ons turning point.
De Tcas is standby en reageert op alles wat in de buurt komt. Handig hoor. Mijn beste investering sinds jaren.
De vlucht verloopt probleemloos en we passeren het veld van middenzeeland op 1500 voet aan de noordkant, je weet immers niet of er met de lier aan de zuidzijde gewerkt wordt. DutchMill houdt zich ook rustig en bij Yerseke wil ik overschakelen op Woensdrecht Tower.. Er zit nog een 'vogel' voor me die ook door de Woensdrecht CTR wil. Hij geeft aan Dutch Mill door dat hij geen kontakt kan krijgen. Ik hoor dat de frequentie van EHWO is veranderd. Zo dat weet ik ook weer, en roep DutchMill op. Woensdrecht Tower maakt geen probleem en laat me weten dat mijn voorganger op 1000 voet blijft. Wij handhaven 1600 voet, prima dus. Het valt mij op dat mijn Tcas geen sjoege geeft, dat is nou weer jammer, terwijl ik de kist toch in zicht heb. Even later hoor ik Woensdrecht mopperen over de squak van mijn voorganger, die doet het niet. Nee hij heeft hem niet aanstaan. Krijgt een standje en meteen is mijn Tcas ook weer blij en geeft de vriend meteen aan. Samen zijn we van plan naar Roosendaal te vliegen, hij met een boogje en ik rechtuit. Ik ga orbitten rond het appartement van mijn zwager en Woensdrecht houdt het nauwlettend in de gaten. Ik bevestig dat ik de ander nog in beeld heb, geen probleem. We vermaken ons.
We verlaten de CTR na nog even bij mijn broer ( nabij het RBC stadion ) gekeken te hebben en gaan richting Oudenbosch voor onze laatste target. Het is niet eenvoudig tussen alle rode daken en groene bomen de juiste te kiezen, maar het lukt toch, denk ik....
We naderen volgens de standaard approach van Seppe. Op 1500 voet over het veld en dan na passage van het circuit, zakken naar 730 voet terwijl we een hele ruime bocht maken om de bebouwing heen en komen zo precies op het entry punt van het lefthand circuit voor baan 25. Een beetje aan de hoge kant op final, slip ik snel weg en we staan na een uur weer netjes terug op het veld. Het is nog steeds warm en we eten en drinken even om na te genieten.
Ik ga snel weer terug naar Rotterdam , want de Q staat om 16.00 uur gepland voor de rally deelnemers
Een leuke ervaring weer. Nu nog één zus die nog zit te wachten. In volgorde van leeftijd zullen we maar zeggen, de jongste het laatst... Spaubeek staat nog steeds op het programma.

barge pier
eerst even langs de Esso. Mooi is de kade geworden, nietwaar?
exxon
een mooi complex


cbn
in opdracht van mijn vrouw, ook even de CBN op de plaat zetten

home til
appartement tussen de bomen


Home