svr
de SVR weer in de gratie

Stadtlohn,

even vliegkaarten halen

captain
captain Thijs, volledig in control

gps
verdwalen ? geen kansMooi weer, dus vliegen. Thijs en ik hadden besloten om weer eens een tripje te maken, we kozen voor de SVR.
De SVR, dat is toch een diesel, en daar hebben we niet zulke goede ervaringen mee. Storingen in het motor management, een paar Robins die steeds in een weiland wilde gaan staan, en de Diamond die ook al storingsgevoelig is. Maar toch, sinds kort heeft de Diamond een nieuwe, grotere motor. De 1,7 liter motor is vervangen door een 2.0 liter, weliswaar is het vermogen op hetzelfde niveau afgetrimd ( 135 pk), maar het vliegt voortreffelijk.
Omdat we volgende week een driedaagse tocht door noord duitsland gaan maken, hebben we de nieuwste kaarten in Stadtlohn besteld, en nu mooi de gelegenheid om ze op te halen.
We zijn bijtijds op de club, om 10.00 uur en bereiden ons rustig voor. We laten de tanks even volgooien en drinken nog een bakkie. Om kwart over elf zijn we los. Ik vlieg de heenweg en Thijs vliegt terug. Ik neem een Mike departure en zet na Mike koersje 085 voor, 5 graden opgestuurd ter compensatie van de noord oosten wind.
Maar eerst manoeuvreren we ons in de positie om de hoge mast van Lopik te omzeilen, we zitten immers onder het topje van 1400 voet, wij vliegen 1300 voet, dus even uitkijken en het zicht is maar matig.
We passeren de mast ruim en daarna gaat het koersje 085, zoals gezegd. Daarmee moeten we Delen CTR crossen want we kunnen vanwege het zicht niet al te hoog gaan. Thijs doet de radio en we krijgen zonder meer de gevraagde klaringen.
Stadtlohn bereiken we binnen het uur, en we mogen een bijna straight in vliegen op baan 11. Kwart over twaalf en we kunnen aan de Duitse koffie. Het landingsgeld is zoals bijna overal in Duitsland een feest. 6,85 euro met alle egards behandeld.
Na de koffie en een Strammer Max, gaan we de kaarten ophalen bij een allervriendelijkste mevrouw, en helemaal blij keren we weer huiswaarts.
Thijs vliegt een iets zuidelijker route, zien we weer eens wat anders, nietwaar. Over Doetinchem, maak ik nog een foto van de Vijverberg, ingewijden weten dat De graafschap hier gehuisvest is ( het gaat over voetballen). En ook nu komen we weer binnen het uur op Rotterdam aan, deze keer via de Romeo Arrival.
We blijven op de club eten bij Casper, vandaag is het nasi goreng met sateh, heerlijk. Het was weer een geslaagde dag. ....

doetinchem
Doetinchem

tripkaart
de vliegroute....in de oost

rivierenland
Nederland, rivierenland

vijverberg
de Vijverberg, volgend seizoen weer eredivisie


Home page