trip
het tripje in kaart, rood is heen, blauw is terug

Mönchen Gladbach

Zwei mal strammer Max Bitte
21 april 2011

svq
preparing for landing

edln
dit is Mönchen GladbachVoor de derde keer deze week ga ik de lucht in. Deze keer had ik met Thijs afgesproken om samen een kort tripje te maken. De keuze viel op Mönchen Gladbach. Een leuk veld net over de grens en wat belangrijk is met een prima restaurant.
Het weer is zoals al vele dagen : helemaal top ! Voor de vorm draaien we wel het weerbericht uit, maar wat er in staat is al dagen zo, we gaan een prachtige dag tegemoet.
We zijn om half tien al op de club en zetten het vliegplan op elf uur. Thijs vliegt heen en ik terug. De Robin SVQ hebben we ons toegeëigend om deze trip uit te voeren.
Om goed elf uur hangen we op een Romeo Departure en genieten meteen al van het feeërieke zicht over de stad, een beetje nevelig geeft de stad wat mystieks. Mooi joh.
We vliegen via Den Bosch, Venray, Venlo naar punt Whiskey bij EDLN. Bij W krijgen we toestemming voor entry en runway 13 approach. Het gaat mooi en we zitten meteen eigenlijk al op een Right Hand Base. Door de nevel komt de baan steeds beter in zicht, en na een "cleared to land" zet Thijs onze Robin netjes op de 1200 meter lange baan, na precies een uur vliegen.
We hebben trek en spoeden ons, na bij een alleraardigste dame het landingsgeld betaald te hebben, naar het restaurant. Waarom zijn de mensen in Duitsland toch altijd zoveel aardiger dan in Nederland, gemiddeld genomen dan. We maken ons er niet druk om, maar laten het met plezier gebeuren. We gaan voor een uitgebreide uitsmijter, een Strammer Max zoals ze dat hier noemen. Het smaakt voortreffelijk.
Ook het vliegplan voor de terugreis hadden we al in Rotterdam gefiled, zodat we maar weinig hoefden te doen om weer weg te komen.
Om tien over twee zijn we weer op weg, nu via het punt Mike, daarna naar Venlo en vandaar rechtstreeks naar Romeo. We vliegen wederom op 3000 voet, en het is een stuk turbulenter dan vanmorgen. De zon heeft duidelijk zijn invloed op de grond aangewend, en de thermiekbellen zijn goed te voelen. De vlucht verloopt zonder noemenswaardige feiten, er is zeer weinig wind, dus is het niet verwonderlijk dat ook deze terugtocht precies een uur in beslag neemt. We landen weer op baan 06 en zijn om kwart over drie weer op de club. We hebben weer met volle teugen genoten. We gaan alweer nadenken over onze volgende trip.

base rw 13
base rw 13

rw 13 in sight
hoge luchtdruk en nevel horen bijna altijd bij elkaar

final rw13
Thijs stuurt de Robin netjes naar de baan

ehrd ctr
de EHRD CTRshort final rw13
"Cleared to land rw 13"

edln ctr
het circuit op EDLN


Home page