edln in kaart
even goed kijken, de gevlogen route

Weer Mönchen Gladbach

even een apfelstrudel eten, met ijs en slagroom !!

15 oktober 2009

edln
iets gemakkelijker te zien, het circuit in EDLNOp het programma stond voor vrijdag 16 oktober, een dagje zweefvliegen op Midden Zeeland. Helaas is de weersverwachting dermate slecht dat dit er niet van gaat komen. Daarom snel even iets vervangends geregeld. Een middagje op donderdag met de SVM op pad. Nu is het weer nog schitterend, dus even snel handelen.
De passagier moest nog even rap gevonden worden, want het is kort dag. Uiteindelijk werd het mijn eigen vrouw, ja want voor haar was het toch weer even geleden dat ze airborn was.
Waar heen ? Het doel moest op een uurtje afstand liggen, een goed restaurant hebben en het liefst in het buitenland, en ze moest er nog niet eerder geweest zijn. Nou dan is het gemakkelijk, het wordt Mönchen Gladbach, net over de grens bij Venlo.
Donderdagochtend snel even de gehele trip voorbereid, ook voor de terugweg. Heen over Den Bosch - Venlo, terug over Venlo - Nijmegen.
Op de club was het rustig. Daar de voorbereiding al gedaan was, hadden we mooi tijd voor een kopje koffie. Daar stak de eerste tegenslag de kop op. De koffie automaat liep vast : geen koffie. Blijkbaar zat er een steentje tussen de bonen, die de molen en de hele machine deed stoppen. De paar pogingen die ik nog deed kosten uiteindelijk anderhalve euro, niet erg, maar toch geen koffie. Okee dan maar in Duitsland aan de koffie. De SVM zat nog voor driekwart vol met brandstof, eigenlijk genoeg voor de trip. Toch verkoos ik om te tanken en vol weg te gaan. Bij de pomp was er de tweede verrassing, het BP kaartje werd door de nieuwe automaat niet geaccepteerd. Okee, dan maar de eigen creditkaart erin gestopt en dat ging wel. Achteraf bleek dat ik met mijn neus had gekeken, omdat er een nieuw kaartje in het logboek was bijgevoegd, speciaal voor de automaat op Rotterdam. goede morgen !!
Om precies half een waren we vertrokken. Er stond niet al te veel wind, maar het was niet rustig vanwege wat turbulentie. Maar op 3000 voet viel het allemaal wel mee. De wind was wat meer noordelijk dan ik in de berekening had meegenomen, zodat we iets meer naar het zuiden weggedrukt werden. Geen probleem, ietsje meer opsturen en zo komen we ook over Venlo. Baan 31 is in gebruik op EDLN, en we moeten ons bij reportingpoint Mike melden. Er zit tevens nog een Cessna op 2000 voet boven ons, die is foto's aan het maken. We zien hem en zitten veilig onder hem. We draaien naar een righthand downwind en maken een mooie landing met een lichte crosswind van 340/10, gusting 21. Het is precies een uur verder, en ik snak naar koffie.
Eerst even betalen. Hier weten ze inmiddels ook van de prijs want we moeten 22 euro betalen, dat is een beetje onduits, want op de meeste velden hier is het meer dan de helft goedkoper. Het vliegplan voor de terugweg had ik al op de club via de ais site gefiled, dus konden we nu echt naar de koffie.
Het restaurant was gelukkig open, en inderdaad de koffie was mijn deel. We bestelden er meteen maar een gigantische apfelstrudel bij, met ijs en slagroom. Ja dat is dan weer smullen hoor.
Om drie uur weer weg, via een Tango departure richting Venlo en daarna Nijmegen. Op dat traject moet de de CTR van Niederrhein crossen, zodat ik Dutch Mill vroeg of ik daarvoor naar de Niederrhein Toren moest overschakelen. Inderdaad dat was een goed idee. Op Niederrhein was runway 27 in gebruik en op het moment van crossing was er een 737 in de nadering. Geen probleem maar bij een doorstart komt ie mogelijk wel dichtbij. Maar niets van dat alles, we zagen hem een keurige landing maken, en we konden ons afmelden. Via Nijmegen konden we onze trip in westelijke richting vervolgen, nu met windje tegen, zodat we er een kwartiertje langer over deden. Op Rotterdam was 06 in gebruik met een aardige dwarrelwind uit het noorden.
Een leuke middag was weer ten einde.


rdam appr 15 10 09
in het Rotterdamse.

groesbeek
Omgeving Groesbeek waar we deze zomer nog gefietst hebben

nijmegen2
Nijmegen met de twee bruggen

nec"
Het NEC stadion


Home