trip
het tripje in kaart, blauw is heen, rood is terug

Balen - Keiheuvel

koffie met gebak voor 4
2 aug 2011
maar dat stond er op 24 maart ook al....

svq
alles wel aan boord

richard
Richard op Balen-Keiheuvel

naar de plaatjes


Richard belt, ga je mee vliegen. Ja natuurlijk gaan we vliegen dinsdag 2 augustus. Het is prachtig weer dus wat let ons.
We kijken even in de reserveringen van de vliegclub en zien dat meer mensen het idee hebben om te gaan vliegen. De Robin SVQ is nog vrij in de ochtend, tot 13.00 uur. Okee dat doen we, lekker in de ochtend vliegen, nog niet te warm, best aangenaam.
We zijn bijtijds op de club, want ook een bakkie moet er nog in. We gaan naar het Belgische Balen-Keiheuvel. Een PPR ( Prior Permission Required ) veld, wat betekent dat je eerst even moet bellen om toestemming te krijgen om er te landen. EBKH is namelijk een private veld met een alleraardigste restaurant. We bellen op maar krijgen geen kontakt. Ja vind je het gek 's morgens om 09.00 uur.
Na het tanken hangen we om kwart over tien in de lucht vanaf RW 24, Richard is de captain. Het is nog best nevelig, en het weerbericht heeft zojuist het zicht opgegeven van 8 km ( was 5 km). Er staat nauwelijks wind, we zitten in stabiele lucht, dus het is super rustig. Het is een genot om zo rond te vliegen.
De route is gepland volgens de rechte lijn van Romeo naar EBKH, en de CTR van Gilze Rijen vermijdend. We vliegen op 1500 voet en daar blijven we. We maken contact met Brussels Information en koersen vlak langs Weelde, waar nog geen activiteiten in de lucht zijn, maar we zien een aantal zwevers zich opmaken voor een drukke dag. Daar gaan we op de terugweg dus niet overheen.
Precies na 40 minuten komen we bij Balen Keiheuvel en Richard draait de SVQ netjes via een lefthand circuit voor baan 07. Ook hier nog weinig activiteit, maar wel zwevers die hun toestellen op de grond in gereedheid aan het brengen zijn. Na een prima zachte landing gaan we aan de koffie met. In Belgie weten ze wel hoe dat moet hoor, het smaakt voortreffelijk en de bediening is alleraardigst.
Na de landingsfee van 5 in de gleuf gedeponeerd te hebben gaan we na een uurtje weer terug naar huis. Met weinig wind en een hoge temperatuur, duurt het best lang voordat de Robin van de grasbaan los wil komen. De negatieve invloeden op de motor, de vleugels, propellor en wielen zijn opgeteld best goed merkbaar. Maar dat wisten we al, nietwaar.
Het danger gebied D48, dat onder het lefthand circuit van 07 lag , bestaat niet meer, dus we kunnen een normaal circuit vliegen. Dat doen we tot na het crosswind leg en dan koersen we richting Seppe om uiteindelijk bij Hellevoetsluis uit te komen.
Als we Seppe gepasseerd zijn op 1900 voet gaat mijn PCAS ineens een alert geven. ik kijk om me heen en zie een levensgrote KC10 , dat is een tankvliegtuig van de luchtmacht, achter me langs vliegen. Het duurt even voordat ik mijn camera in stelling gebracht heb, maar ik kan hem nog net vastleggen. Reuze gaaf !
Verder verloopt alles rustig en we zakken weer naar 1500 voet. Bij hellevoetsluis vragen we of we over Brielle mogen orbitten, want dan maken we plaatjes van het nieuwe sportpark ( Geuzenpark). Dat mag op 1300 voet, richard neemt het stuur even over en zo kan ik op mijn gemak de plaatjes schieten. Jammer dat het nog steeds best heig is, dat komt de kwaliteit van de foto's niet ten goede.
Na een klein uurtje staan we weer op Rotterdam, de 06 is nu de active runway, de wind staat dwars op de baan uit 150 met toch nog 15 knoopjes. Mooie crosswind oefening.
We zijn op tijd terug op de club, want de volgende vlieger en passagier staat al klaar om naar Midden Zeeland te vliegen.
Het was toch weer even genieten, zo'n tripje naar het Belgische.

dorpshart
de bouw van het nieuwe centrum gaat voortvarend

sportvelden
het Geuzen Sportpark, de Tennis is klaar nu de Voetbal nog

havendienst
de haven verkeersleiding zetelt o.a. hierkc10
die kwam even achter ons langs, wij hoeven niet te tanken...

ms rdam
de nieuwe MS Rotterdam ligt afgemeerd


Home page