drielanden ruit
drielanden ruit zoals gepland

drielanden ruit met twee diesels

met z'n vieren op pad

18 juli 2012

trip total
de ruit zoals gevlogen
checks
voor de take off de laatste checks

Zoals al zo vaak ging de reis naar Le Touquet niet door, maar omdat we vorige week toch bij elkaar waren, besloten we een vervangende trip te maken.
We hadden voor woensdag 18 juli twee Robin diesels gereserveerd, de SVT en de SVU. De SVU zou worden gevlogen door Thijs en ik, de SVT door Peter en Evert. Het weerbericht gaf al een tijd van tevoren aan dat het wel goed zou zitten. Zie dit kaartje. We zitten tussen een warmte front en een koude front. Dat is misschien wel wat minder goed zicht, maar best goed vliegbaar weer. En zo was het ook. Alleen stond er een beetje veel wind, maar die had dan weer wel een gunstige richting, uit 240 ( zuidwest) Toevalligerwijs hadden we velden uitgekozen met een baan ongeveer in die richting, dus zouden we geen overdreven last hebben van crosswind bij het landen.
We hadden een route als een ruit gepland over drie landen. Eerst naar Teuge , dan naar Dinslaken en vandaar naar Balen Keiheuvel, en weer terug naar Rotterdam.
Daarnaast leek het ons een goed idee om over Nijmegen te vliegen zodat we nog een glimp konden opvangen van de vierdaagse aldaar. Daarom zit er een 'deuk' in onze ruit.
De lage bewolking 's morgens deerde ons niet, we zouden pas om twaalf uur vertrekken. Allemaal op tijd op de club om even een lekker bakkie te doen en de trip te briefen. Ik had mijn stinkende best gedaan om alles op papier te zetten, en dat werd gewaardeerd....
Vliegplanne werden allemaal vanuit de club gefiled voor de hele trip, notams uitgedraais, weerbericht bekeken, navigatieplannen waren er voor iedere leg, weight en balans was gemaakt, kortom de duvel en zijn ouwe moer was er aan gedaan.
De twee Robins werden naar buiten gereden, en we konden naar de tankplaats om de dieseltanks vol te gooien.
Kwart over twaalf airborn met Thijs als vlieger op de eerste leg. De grote rivieren volgend naar Nijmegen, Wychen om precies te zijn. Daar konden we de wandelaars mooi zien, een heel leuk gezicht vanuit de lucht.
Daarna ging het linea recta naar Teuge voor de lunch. In het tijdschema was er voldoende tijd ingepland voor een rustige lunch die voortreffelijk smaakte in het altijd gezellig knusse restaurant op het vliegveld.
Om drie uur alweer verder, nu naar Dinslaken. Een rechte lijn en na 35 minuten stonden we in Duitsland. Weer naar het restaurant voor een drankje. En dan weer voort, naar Balen Keiheuvel. Het liep allemaal op rolletjes. Groot voordeel van alle reeds vanmorgen gefilede vliegplannen is dat je daar in de rest van de dag geen omkijken maar naar hebt, en ook geen tijdverlies. Zeer ontspannend. Op Balen Keiheuvel weer maar naar het restaurant om wat te drinken. Dan om 18.00 uur terug naar Rotterdam via de kortste route, dus via Oud Beijerland recht naar het veld. Half zeven was alles weer terug en om zeven uur zaten we aan tafel voor de maaltijd. De hele dag precies volgens schema verlopen zonder het gevoel gepushed te zijn. Heerlijk. Ondertussen was Cees ook aangeschoven want we zouden vanavond immers onze maandelijkse DC2000 meeting hebben.
Het werd nog heel gezellig !

Bekijk ook nog een video


4daagse 4daagse lopers onderweg 4daagse2
moet gezellig geweest zijn op de grond

edlc
onderweg vliegveldjes spotten, hier edlc

edld
Peter had het helamaal naar zijn zin.

floriade
floriade

mahlzeit
ondertussen was Cees ook aangeschoven bij de spare ribs.

kuip
nog een glimp van de kuip


Home