co pilot
de co pilot flying

Dirksland

verjaardag vieren op 1500 voet

11 september 2008

vsy
De VSY cockpit

11 september, een gedenkwaardige dag. Daarom had ik een afspraak staan met dorpsgenoten, om een verjaardags tripje te maken. 65 jaar is een mijlpaal en dat moet gevierd worden, nietwaar.
De jarige wist pas 5 minuten voor aankomst bij de club wat er zou gaan gebeuren, een verrassing dus.
De voorbereidingen waren al gebeurd. Vliegplan, navigatie plan weight en balance vanwege de 'volle bak' en het weer. Alles was in orde. De VSY had net een 500 uren beurt gehad en had al een uurtje gevlogen, prima dus.
De bandjes die vorige trip al erg versleten waren, waren vernieuwd en alles werkte perfect.
Om half drie konden we daarom vol goede moed de lucht in.
Een Hotel departure, met boven Whiskey een grote Zeppelin. Zover wilden wij echter niet gaan, want ik wilde bij Sierra direct naar Vierpolders voor een paar rondjes. Daar aangekomen meldde de Toren echter dat er IFR verkeer aan zat te komen, waarop wij ons plan aanpastten en eerst naar de maasvlakte gingen om na passage van de 737 een paar rondjes om Vierpolders te draaien.
Het volgende doel was Dirksland, eigenlijk het hele eiland Overflakkee. De jarige kon zelf de rondjes boven Dirksland draaien, het ging allemaal erg ontspannen. De ups en downs deden de achterpassagiers nou niet helemaal blij stemmen, maar het ging toch allemaal behoorlijk goed. De tijd gaat snel, en de terugtocht over Spijkenisse en de Nieuwe Waterweg bracht ons alweer snel bij de Euromast en Papa voor een 'cross in the middle for a left hand circuit runway 06', en na een uur vliegen stonden we alweer aan de grond. De landing had wel wat beter gekund, maar je kunt niet alles hebben nietwaar. De volle bak maakte het nodig om aardig wat power bij te zetten bij het afvangen met een hoge flare stand. Ze kunnen niet allemaal even mooi zijn.
Een leuk tripje, met uitermate goede weercondities. We hadden een goede dag geprikt !

trip
in de Rotterdam CTR

trip 11 9 08
het hele tripje in kaart


genieten boven Dirksland

dirksland
uitzicht over dirksland

rd circuit
het circuit van Rotterdam


Home