svh
de SVH, een Piper Cadet

Warm, naar de Wadden !

uitwaaien op Borkum

6 juli 2010

borkum
het luchthaven gebouw

niet druk
het was er niet druk...Mijn zus is een paar dagen bij ons, mooie aanleiding om weer eens te vliegen.
Het is voor mij weer een poos geleden dat ik een Piper gevlogen heb, hoogste tijd om current te blijven op dit type. Daarom de SVH maar eens van stal gehaald. Voor deze reis heb ik hem helemaal vol getankt, wat met drie POB en wat kleine bagage precies in de W&B enveloppe past.
Het is warm bij ons, daarom kiezen we een koelere destination, de keus is op Borkum gevallen. We komen er niet zo vaak dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen.
Borkum is na Ameland richting oosten het eerste Duitse Wadden eiland. Het vliegveld is goed geoutilleerd, er is in ieder geval brandstof en er is zelfs een hangaar met eventueel technische hulp. Borkum heeft een mooie runway 13-31 geasfalteerd en 1000 meter lang, voor ons dus oversized.
Mijn plan was om in een rechte lijn van Rotterdam - Mike naar Borkum te vliegen, en terug via dezelfde route. Op het kaartje is te zien dat dit aardig gelukt is, en wel zonder de gps te gebruiken als navigator. Dit ding ligt bij mij op de achterbank om de track te registreren en thuis de gevlogen track te evalueren.
De trip verliep zowel heen als terug zonder spannende dingen, met een wind uit het noordwesten, duurde de trip heen zowel als terug precies 1 uur 30 minuten, met voor beide tracks 1,6 op de tacho.
Met nu ook onder de Schiphol TMA de transponder aan, en mijn TCAS op het dashboard, keken we de wereld uit, een prachtig zicht.
De wind op Borkum was vrij krachtig 15 knopen met gusts van 21, echter de wind stond in de baan mooi on the nose, dus geen kunst om de piper netjes op de grond te zetten.
Op Borkum was het nabij het veld gelegen restaurant open, en gezellig druk. Een heerlijke lunch hadden we wel verdiend vonden we, en inderdaad het smaakte voortreffelijk. Met een kleine wandeling door de duinen, sloten we dit bliksem bezoek af.
Runway 31 om te vertrekken met een grote bocht om de kop van het eiland bracht ons weer op de track naar huis, op 2000 voet.
Kwart voor vijf weer terug op Rotterdam, mooi op tijd voor de volgende klant van de SVH.
Tijd voor een biertje en 3 uur bijschrijven in mijn logboek. ....

borkum zuid  track
De vliegroute in het zuidelijk deel, rood is heen, paars is terug

borkum noord track
de vliegroute in het noorden...twee maal

borkum rd appr
In de Rotterdam CTR, de standaard Mike arrival (paars) en departure ( rood)

passagiers
de passagiers


Home page