penthouse
een prachtig penthouse was eventjes voor ons


naar de verhalen en plaatjes van
vrijdag
zaterdag
zondag
terug naar inleidende pagina van berlin08

tripfoto's zondag

Berlin 2008

zondag, in een rechte lijn naar huis

31 aug 2008

hotel
Een mooi hotelletje in de Karl Marx Strasse
zondag 29 augustus 2008

Het is zondagochtend, en ik ben al vroeg wakker. Als ik buiten kijk is het prachtig weer, helder en blauwe lucht.
Zonde om vandaag alweer weg te moeten, maar ja je kunt beter met goed weer weggaan dan met slecht weer.
Ik kijk nog even op internet naar de weersvoorspellingen. Ze zijn lichtjes beter dan gisteravond. Maar we gaan onze plannen niet meer veranderen, we gaan.
Het ontbijt in ons hotel is goed. Er is van alles wat en het smaakt voortreffelijk.
Jos doet nog even met de receptie zaken over het ingekorte verblijf. We krijgen de helft terug, prima toch.
Met de taxi zijn we in tien minuten weer op het vliegveld. Ook daar handelen we de zaken administratief af en gaan naar de kisten. Om 10.45 hangen we op weg naar Bielefeld.
Het is goed twee uur vliegen met een zwak windje in de rug. We klimmen nadat we de controlled airspace hebben verlaten naar 4500 voet en hoeven verder niets meer te doen. De kist ligt als een huis.
Het is werkelijk twee uur zitten en kijken zo stil is het. De SRU zit achter ons, en we horen dat ze ons in zicht hebben. Vandaag zit Hans in de VSY en Peter is in de SRU gestapt. Ik geef de VSY wat meer gas, en draai nu 2400 toeren. Zo moeten we de SRU toch voor blijven. Hoewel zij hebben fairings en wij niet. Dat scheelt al snel 5 knopen.
Bij Bielefeld draai ik de kist wat meer naar het noorden om de circuit entry netjes te kunnen oppakken. Als we zo ver zijn zien we de SRU voor ons langs gaan naar downwind. Okee gaat u maar voor hoor.
We landen achter elkaar op het veld, en verbazen ons in de drukte. We zijn miden in een airshow terecht gekomen, wat een verrassing. De landingen zijn gratis vandaag en we krijgen ook nog een tasje met proviand en een kaartje met opschrift 'CREW' om onze nek.
Er is van alles te zien, maar vooral eettentjes. Er staat ook een mooie twin waar vooral Peter verzot op is.
Het is een gezellige boel, maar wij kunnnen niet te lang blijven we moeten bijtijds op Rotterdam zijn, vanwege verwacht onweer aldaar. Daarom hangen we om kwart voor drie alweer in de lucht voor het laatste stukje. Rechtuit koersje 260 naar Rotterdam. Bij Emmerich komen we Nederland binnen, en we worden zeer keurig en vriendelijk door Dutchmill te woord gestaan. Dus mijn ondervinding van de vorige keer ( Budapest trip ) was gelukkig een incident.
Als we op de Romeo arrival zitten, horen we dat de SRU geland is. Wij krijgen net zoals de SRU vanaf Oscar een direct final via de VOR. Hans zet de VSY netjes neer en om half vijf is het tripje ook weer verleden tijd.
Het was kort, maar we hebben er volop van genoten. Het was dik de moeite waard.jos
Jos zit niet bij de pakken neer

aufwiedersehn
Dit zullen we nooit meer meemaken gat
Uitgechecked

bielefeld
Een van de vele duitse velden, Bielefeld

pompbediende
Jong geleerd

Home