eddi
hier doen we het allemaal voor, wat een veld


naar de verhalen en plaatjes van
vrijdag
zaterdag
zondag
terug naar inleidende pagina van berlin08

tripfoto's zaterdag

Berlin 2008

zaterdag, naar Tempelhof

30 aug 2008

turm
De alles overheersende Alexander toren
zaterdag 29 augustus 2008

We slapen lekker, maar de automaat wekt me al vroeg. Ik doezel nog wat, totdat Peter de gordijnen open doet. Ik verwacht een stralend blauwe lucht, maar.... ik kan nog geen 50 meter ver kijken. MIST !! Wat gaan we nu weer beleven. Het tempo zakt er meteen uit. We kunnen rustigaan doen want voorlopig wordt er niet gevlogen.
Het ontbijt laten we ons goed smaken, er gaat weer heel wat in.
Onze hotelbaas vertelt ons dat de mist binnen een uur weg is. haha, het is nu 9 uur, wij geloven het eigenlijk niet.
Er komen nog een paar piloten binnen die ook maar even een bakkie doen. Zij willen met een Cessna 172 ook naar Berlijn, en dan vanmiddag weer terug. Nog even wachten jongens.
Op de plaatjes kun je zien dat de mist inderdaad redelijk snel verdwijnt. Het grijs wordt dunner en dunner. We kunnen de vliegtuigen alweer zien staan, en er komen naar boven toe blauwe plekken in de hemel.
Om 10 uur zie ik de Cessna het luchtruim kiezen, nog met slierten mist aan zijn staart, maar het vliegt.
Wij geloven er ook in, en gaan alle bagage inladen , betalen en afscheid nemen.
De hotelbaas vraagt ons of we zondag terugkomen, dan reserveert hij een tafel voor ons op het terras. Zondag ? nee we gaan dinsdag pas naar huis en dan via Wangerooge. Toch een leuk aanbod, vinden we.
Om kwart over elf rijden we naar de kop van de startbaan. Het zicht is inmiddels uitstekend en we vliegen naar Erfurt, zoals gepland. Het is 5 kwartier vliegen, dus we gaan er eens lekker voor zitten.
Het is zeer stabiel in de lucht en we vliegen op 5500 voet, als een strijkplank. Na een tijdje komen we boven een wolkenlaag terecht. Het is scattered, dus geen probleem om 'on top' door te gaan. Een schitterend gezicht. Mijn co-pilot heeft het niet zo op een uur stil zitten, dus gaan we maar eens de Atis van Erfurt uitluisteren. Dat doet hij heel precies, want hij hoort dat de baan in Erfurt tot vanmiddag 16.00 uur gesloten is wegens werkzaamheden. We luisteren voor de zekerheid nog een paar keer, maar het klopt. We vragen ook Langen Information om een bevestiging. Het is zo, vanmiddag is Erfurt gesloten ! Hebben wij dat wee. Maar zoals het hoort heeft iedere voorbereiding ook een uitwijk, en die hadden wij natuurlijk ook, het mooie veld van Eisenach-Kindel, net even ten westen van Erfurt.
Het veld was gemakkelijk te vinden en na een left jand baseleg landden we netjes op Runway 10.
Op het platform is nog plaats genoeg, maar er is een hoge berijvigheid doordat twee para kisten af en aan vliegen. Er is veel animo om te springen en dat trekt ook een aantal kijkers. Dus is het gezellig druk op het terras.
Maar we moeten door. We tanken, wat ook de parakisten doen, erg druk dus bij de fuel.
Om 14.00 uur zijn we weer onderweg, naar Berlijn. In een nagenoeg rechte lijn vliegen we naar Whiskey 1 het eerste reporting point voor Tempelhof. Na een rustige vlucht bereiken we dit punt na anderhalf uur. De Toren stuurt ons via de Whiskey arrival naar Runway 09 Left. Het zicht is uitstekend dus gaat het allemaal van een leien dakje.We staan net even over half vier voor het imposante stationsgebouw van Tempelhof. Dat is toch wel wat, we zijn heel tevreden over het verloop tot nu toe.
De afhandeling is pas bij het vertrek, dus we zijn in no time in de taxi en bij ons hotel. Precies een uur na de landing staan we in ons penthouse. Een schitterend onderkomen had Jos voor ons geregeld voor een aantrekkelijke prijs. Perfect. Nadat alle spullen in de kamers zijn neergekwakt, gaan we de stad in.
Eerst even een biertje in de kroeg om de hoek, en dan met de U bahn naar het centrum.
Het is druk in Berlijn, er is een grote electronica beurs, de IFA, en het is een museum weekend, "Die lange nacht der museen". In de stad wordt overal muziek gemaakt, onder andere de opera Fidelio van Beethoven wordt ten gehore gebracht, en overal lopen 'historische' figuren rond. Wij ploffen na een uurtje lopen op een terras neer en laten het diner goed smaken. We zitten vol na deze copieuze maaltijd, dus weer tijd voor een wandeling. Bij de opera is het pauze, we lopen door en komen in een grote gallerij terecht waar klassieke muziek in een modern jasje wordt gemaakt. Onder het genot van een biertje laten we de muziek op ons inwerken.
Tegen twaalf gaan we weer richting station, alwaar de twee jonkies zich nig te buiten gaan aan een dikke Hamburger, Jos en ik kijken met afgrijzen toe, hoe is dat in godsnaam mogelijk. Het kan we hebben het zelf gezien !
Terug in het penthouse gaan we nog even computeren, we hebben twee laptops bij, en dan komen we tot de ontdekking dat we een alternatief plan uit de kast moeten halen. Er komen meerdere fronten op ons af. Als we morgen in Berlijn blijven is de kans groot dat we voorlopig niet terug kunnen, en zeker niet langs de Wadden. Na veel gediscussieer komen we tot de conclusie : we gaan morgen naar huis, en wel zo snel mogelijk. De kaarten worden weer tevoorschijn gehaald en de strepen worden getrokken. we kiezen op ongeveer de helft van de route, de plaats Bielefeld voor de tussenlanding. Met deze wetenschap gaan we slapen, we zijn er aan toe.
Voor het vervolg, lees verder op zondag


burgerking
De twee jongsten hebben nog steeds honger

mist
Dit hadden we niet besteld ! kindel
Eisenach - Kindel, veel bedrijvigheid, een leuk veld

prep
En weer voorbereiden en rekenen

tempelhof
Yes, We zijn er, het doel is bereikt.

Home