loo
We passeren Het Loo, waar staat die tweedehands auto van PB


naar de verhalen en plaatjes van
vrijdag
zaterdag
zondag
terug naar inleidende pagina van berlin08

tripfoto's vrijdag

Berlin 2008

vrijdag, we vertrekken

29 aug 2008

sb
Een hele helicopter op het platform, een aflopende business op EHSB
vrijdag 29 augustus 2008

Tijd volop vandaag. We hoeven uiteindelijik maar in Arnsberg terecht te komen, en dat kan als het moet ook in één ruk gevlogen worden. Toch willen we vroeg op de club zijn en dat betekent 9 uur in dit geval. We zijn er allemaal. Jos heeft me opgehaald, da's makkelijk ! bedankt Jos.
Zoals al eerder gezegd had ik mijn overvloed van vrije tijd aangewend om de te vliegen legs stuk voor stuk voor te bereiden, en alles in mapjes te doen, netjes genummerd van 1 t/m 12. De eerste leg dus naar Mönchengladbach.
Alles was op de kaart ingetekend, iedereen had zijn navigatieplan uitgerekend en ingevuld, alle gps'sen waren gevuld met de route, en alle spullen waren aan boord. Echter het weer wilde niet opknappen !. De TAF en Metar's van onder andere Eindhoven en Düsseldorf bleven maar bewolking rapporteren van 800 voet en minder met dito slecht zicht.
Dat was nu weer jammer. Naar het noorden toe was het veel beter. Die wetenschap deed ons besluiten om onze koers naar het noorden te verleggen. We gaan naar Nordhorn net even ten NO van Twente. Daarna zouden we dan vanuit het noorden naar Arnsberg vliegen.
Dus alle voorbereidingen in de prullenbak en opnieuw lijnen trekken en uitrekenen. Een rechte lijn van Mike naar Nordhorn. Dat brengt ons overhead Soesterberg, leuk, dan hebben ze daar ook nog iets te doen.
Eindelijk, eindelijk om 14.00 uur ging het dan omhoog. Prima vliegweer en in een mum overhead Soesterberg. Zoals verwacht was het niet druk op de basis. Ik zag een Sinoux staan en dat was het wel. Na een uurtje kwamen we netjes bij Nordhorn aan en konden we de eerste landing van de trip inzetten. Ook op dit veld is het rustig op vrijdagmiddag. Gelukkig ging tijdens ons verblijf het restaurant nog open, zodat we wat vocht konden innemen.
Peter vloog de VSY in de tweede leg naar Arnsberg, onze eerste overnachtingsplaats. Een mooi stukje vliegen, geen moeilijke crossings etc. Echter hoe dichter bij Arnsberg hoe slechter het zicht werd. het stuikte helemaal in elkaar zo te zeggen. Het kostte daarom nogal wat moeite om ons goed voor de baan te positioneren, datzelfde gold voor de SRU waarbij we elkaar wel in zicht hadden , maar niet het veld. Uiteindelijk zijn we er toch netjes geland, en kon het eerste glaasje bier genuttigd worden. Het was inmiddels half zes geworden.
Op Arnsberg, bij het Hotel am Flugplatz, zijn we inmiddels meer dan bekend, en de begroeting met de hotel eigenaar en zijn vrouw was allerhartelijkst. Zij hebben ons culinair weer fantastisch vertroeteld, we komen vast weer snel eens langs.
Maar goed kijk maar op de plaatjes om je een beeld te vormen.
Het werd een lange avond en we hebben de wijn echt wel geproefd, de tocht van morgen was immers alweer voorbereid. Wat kon er nog fout gaan. We zijn met een goed gevoel lekker gaan slapen. Bij de bemanning van de SRU heb ik gehoord dat er nogal gesnurkt werd, daar hebben wij gelukkig niets van gemerkt...
Lees verder op zaterdag hoe het verder gaat...


diner
We worden culinair verwend in Hotel am Flugplatz

nordhorn
Nordhorn een rustig maar mooi veldje

zicht
Onderweg naar Arnsberg begint het zicht in elkaar te stuiken

la
Een vrolijk weerzien op Arnsberg, we zijn welkom

Home