vrijdag / zaterdag / zondag

team
Zij gingen naar Berlijn...

Berlin Tempelhof 2008

6 dagen gepland, maar...

29 aug - 31 aug 2008

totale trip berlin08
De hele trip in kaart gebracht

Tempelhof, het beroemde Berlijnse vliegveld zal dit jaar eind oktober definitief gesloten worden. Vele Berlijners spannen zich in om dit veld, dat midden in de stad ligt, open te houden. Of dat zal lukken is nog maar de vraag, want de burgemeester van Berlijn lijkt vast besloten om het veld te sluiten en de grond te gelden te maken bij de projectontwikkelaars.
Voor ons clubje de reden om nog een laatste bezoek aan dit mooie veld te brengen.
Oorspronkelijk zouden we met zes gaan in 3 kisten, maar door omstandigheden moesten Evert en Thijs afhaken.
We hadden dus nu maar twee kisten nodig en de keuze viel op de twee Pipers, de SRU en de VSY.
De groep bestond nu nog uit Peter, Hans , Jos en Frank. De eerste twee konden pas vrijdag vertrekken, waar oorspronkelijk het vertrek op donderdag was gepland. Solidariteitsgevoel deed Jos en mij besluiten om dan ook maar op vrijdag te vertrekken, zodat we toch als team konden opereren.
De voorbereidingen werden aangepast en we hadden een mooie tocht uitgestippeld :
Rotterdam - Mönchen Gladbach - Arnsberg - Erfurt - Berlin - Peenemunde - Lübeck - St. Michaelisdonn - Wangerooge - Ameland - Hoogeveen - Rotterdam.
Jos had hotelkamers gereserveerd in Arnsberg ( op het veld ), Berlijn, en Wangerooge ( ook op het veld ) met goede cancellation clausules zodat we met slecht weer konden afzeggen.
Ik had de vrije tijd die ik nu heb, gebruikt om alle tracks voor te bereiden , zodat iedereen dezelfde basis informatie had.
Op de woensdagavond voor vertrek hadden we nog even een gezellige bijeenkomst om de laatste dingen af te stemmen en nog even lekker te eten op de club. Het varkenshaasje was door Victoria weer voortreffelijk bereid. zie foto, ik kan het iedereen aanbevelen, eet eens op de club !

De geplande route zag er best aardig uit. We zouden hem linksom vliegen, en toen iedereen het erover eens was wat linksom was, zouden we als eerst Mönchengladbach aandoen, en de eerste nacht in Arnsberg doorbrengen.
Ook verwachtingsvol was het bezoek aan Peenemünde, bekend van de ontwikkeling van de V1 en V2 van Werner von Braun.
Met de laatste nacht op Wangerooge, was dit het ideale herfsttripje, dachten we.
De werkelijke route kun je hier zien en ziet er aanzienlijk anders uit. De reden hiervan kun je op de volgende pagina's lezen, klik maar op de dagen.( nog even geduld tot woensdag dan staan ze er wel op !! )

vrijdag
zaterdag
zondag


Tempelhof
Dat is het ultieme doel


frank jos hans peter
Zijn ze lief of niet dan.

prep
Alle tijd voor de voorbereiding

zep
nog even een luchtschip scoren in Rotterdam

lunch
zelfs nog tijd om te lunchen op Rotterdam Airport


Home