golf
de golf court op Ameland

Golfen op Ameland

DC2000 leert golf spelen

16 juli 2009

actie
iedereen in aktie
pro
de pro doet het voor

ze zijn er, de plaatjes


Nadat ik maandag en dinsdag samen met Marlies een uiterst sportieve fietstocht gemaakt heb in het grensgebied bij Gogh, waarbij op maandag 85 km werd weggereden en op dinsdag 45 ! was woensdag even een rustdag. Donderdag was het weer vol aan de bak voor het golf evenement op Ameland.
Jos, Evert, Frans, Cees en ik durfden het aan om ons aan de pro over te geven om het geheim van de golfsport te ontdekken in een golfclinic.
Om kwart over acht al op de club om vroeg te kunnen vertrekken. Cees, Frans en ik in de SVQ, Evert en Jos in de SVH. Om half tien omhoog om via de Mike departure in een nagenoeg rechte lijn naar Ameland te vliegen. Het weer was werkelijk formidabel, de mooiste dag van de week. Het was dan ook een genot om een uurtje in de lucht te mogen vertoeven.
Om even over elf waren we op EHAL, en een half uur later op de golfbaan. Na een kopje koffie moesten we dan toch aan het werk.
Onze pro was een alleraardigste man die op een zeer ontspannen wijze ons de techniek trachtte bij te brengen. De slag, de houding, de grip, de hele dynamiek, het balletje, etc. En dan maar slaan, emmers ballen wegmeppen, als je ze al kunt raken. Ik vond het moeilijk, en na die ene goeie bal volgden altijd weer een serie ketsers die het alleen maar meer frustrerend maakten. Dan het putten, we leerden dat het daarme te verdienen was. Een slag meer of minder maakt heel wat uit, nietwaar.
Na de lunch was het meenens, en speelden we een echte wedstrijd op de oefencourt. Drie tegen drie, waarbij Frans en ik het geluk hadden dat de pro tot ons team behoorde. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat wij wonnen !! De dag werd afgesloten met een drankje en een praatje, al met al een super geslaagd evenement. Evert bedankt voor de puike organisatie.
De reis terug naar Rotterdam mocht ik de captain zijn op de Q, ook nu was het nog super in de lucht. We besloten over de afsluitdijk te vliegen naar Egmond aan Zee en zo de kustlijn te volgen naar Hoek van Holland, vervolgens via de Nieuwe Waterweg, Euromast terug naar het veld. Om kwart voor zeven weer terug op de club , waar we nog gezellig nakaartten bij een heerlijke Duiste Biefstuk, subliem bereid en geserveerd door onze Casper.
Voor herhaling vatbaar, laten we er een jaarlijks evenement van maken.

put
er bestaan geen makkelijke ballen


lunch
Even pauzeren voor een lichte lunch


Home page